Firmele din Zalău – obligate să facă acţiuni de deratizare şi dezinsecţie

Mihaela Moldovan 22 februarie 2013 20
Firmele din Zalău – obligate să facă acţiuni de deratizare şi dezinsecţie

Aproximativ 1.200 de agenţi economici sunt notificaţi de Primăria Zalău, în această perioadă, în vederea încheierii contractului de prestări a activităţilor de deratizare şi dezinsecţie, cu SC Coral Impex SRL, firmă care a câştigat licitaţia publică organizată anul trecut de municipalitate pentru delegarea acestui serviciu. Viceprimarul Zalăului, Nicolae Fazakas, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, deşi termenul dat prin notificare este 15 martie, dată după care pot fi aplicate sancţiuni, până în prezent doar două firme din municipiu au încheiat contracte cu operatorul sus amintit. „În Zalău, contractul de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului public de salubrizare – activităţile de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie, a fost încheiat pe o perioadă de 8 ani cu SC Coral Impex S.R.L. Termenul dat prin notificare este 15 martie, dată după care pot fi aplicate sancţiuni. Atenţionarea primăriei vine după ce societatea a trimis adrese agenţilor economici, cărora le-au dat curs un procent de sub 2 la sută din numărul total şi este o informare referitoare la obligaţii şi termene, astfel încât să fie evitată amenda”, a declarat Nicolae Fazakas.

Amenzi pentru neconformare

Potrivit sursei citate, dacă firmele nu se vor conforma legislaţiei în vigoare şi vor trata cu nepăsare notificările remise de administraţia locală, vor fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 200 – 400 de lei, banii urmând să intre în bugetul local. „Scopul nostru nu este să dăm amenzi, ci dimpotrivă, vrem să preîntâmpinăm aplicarea de sancţiuni”, a declarat Nicolae Fazakas.
Acesta a amintit că prin Legea 101/2006 este reglementată desfăşurarea activităţii de deratizare şi dezinsecţie, ceea ce înseamnă că exclusivitatea prestării serviciului pe raza municipiului Zalău revine societăţii căreia i-a fost delegată gestiunea prin concesiune, respectiv Coral Impex SRL. Conform aceleiaşi reglementări, membrii comunităţii locale, persoane fizice şi juridice, au calitate de utilizatori ai serviciului. „Atragem atenţia beneficiarilor, că lucrările de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie, pe întreaga suprafaţă a Municipiului Zalău, pot fi efectuate doar de firma SC Coral Impex SRL, care a concesionat prin licitaţie publică acest serviciu. În plus, societatea este singura licenţiată de ANRSC, la nivelul municipiului. Având în vedere acestea, orice altă firmă care încearcă să desfăşoare activităţi similare, încalcă prevederile legale iar cei care apelează la alte firme, o fac pe proprie răspundere”, a declarat viceprimarul Zalăului.
Dacă pentru persoanele fizice, taxa de deratizare/dezinsecţie se achită o dată cu celelalte obligaţii către bugetul local, persoanele juridice vor trebui să încheie un contract direct cu firma prestatoare a serviciului, la punctul de lucru al SC Coral Impex SRL, situat pe strada Fabricii nr. 10.

Comentarii

comments

20 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 22 februarie 2013 at 12:05 - Reply

  Ii fraier rau acest vice cum poate el sa scoata asemenea aberatii pe gura

 2. Anonim 22 februarie 2013 at 12:12 - Reply

  ATENTIE, CEEA CE FACE PRIMARIA ESTE INCAL;CAREA LEGII CONCURENTEI SI A CONSTITUTIEI ROMANIEI, NU SE POATE OBLIGA OP ECONOMIC CU CINE SA INCHEIE PRESTAREA UNUI SERVICIU PE BANII LUI.
  TOTA ASA AR PUTEA SPUNE CE DE MAINE TOTI OP ECONOMICII DIN ZALAU SA CUMPERE BENZINE DE LA LUKOIL CA ASA A HJOTARAT CONSILIUL LOCAL

 3. Anonim 22 februarie 2013 at 12:14 - Reply

  PE CINE AMENDEA SA DEA IN JUDECATA CA CASTIGA SIGUR, ASTA E RESTRANGREA LIBERTATII DE ASOCIERE

 4. alin 22 februarie 2013 at 12:43 - Reply

  Nu este acelasi lucru si cu gunoiu…..s.c ave salaj

 5. oare 22 februarie 2013 at 14:21 - Reply

  Aberatii, aberatii si ……, oare de ce nu ne spun in perioada campaniilor electorale ce vor face cu adevar, nu numai ce nu vor face niciodata?

 6. Anonim 22 februarie 2013 at 19:07 - Reply

  Vicele acesta e angajatul firmei de deratizare? Sunt curios daca am PFA-ul inregistrat pe adresa de domiciliu si platesc deratizarea ca si persoana fizica ca si ceilalti locatari din bloc…care si ASA LASA DE DORIT…….cum o sa calculeze sa platesc si pt PFA inca odata. Cum poti tu viceprimar, alesul oamenilor sa reprezinti interesele unei firme private…..Daca e asa de corect…ar trebui sa i-l angajam la toate cele 1200 de firme cate zice ca au primit notificari…….sa ne recupereze banii de la cei la care prestam servicii……..JALNIC……nu stiu insa pana cand nu va lua nimeni din societatea civila o atitudine FERMA.

 7. psihologul de servici 23 februarie 2013 at 12:22 - Reply

  Nu , domnilor nu acest viceprimar este de vina , ci capalnasiu si nistorescu , ei au organizat aceasta licitatie, au plecat la bucuresti la congresul pnl si l-au pus pe ungur sa anunte aceasta hotarare a primarului . Ma mir ca nu a aparut viceprimarul psd sa anunte acest lucru , ca in mandatul trecut ea era c u stirile negative . Dar probabil a realizat ca primeste numai puncte negative prin aceste anunturi si a renuntat , sau dupa cum vb targul nu se mai inteleg

 8. Anonim 23 februarie 2013 at 13:15 - Reply

  „În Zalău, contractul de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului public de salubrizare…”
  La mine in magazin e serviciu public ?

 9. Anonim 24 februarie 2013 at 11:41 - Reply

  Verzi si uscate! Pareri, normal! Toata lumea are dreptul la o parere libera exprimata dar nu am vazut pe nimeni sa scrie ce articol din constitutie se incalca! A citit cineva macar o lege? Daca asa-s legile nu e vina Primarului sau a Vice-Primarului! Mai il vad si pe “asta” care comenteaza ca “La mine in magazin e serviciu public?” Va faceti rau de rusine cu asemenea comentarii, sunteti mult pe langa.

 10. Sorin 24 februarie 2013 at 21:36 - Reply

  E o aiureala totala intretinuta de consiliul local si primarie. Am primit atat instiintare de la Coral Impex SRL cat si somatie de la primarie. Peste tot se specifica cuantumul amenzilor, dar nicaieri nu se spune ce servicii ni se asigura cat si cuantumul valoric ale acestora. Ba mai mult reprezentantul primariei a spus ca nu avem decat sa megem la sediul firmei sa aflam cat costa si ce ni se ofera.
  Despre calitatea serviciilor am vazut anul trecut… tantari peste tot, iar capcanele pt rozatoare le-am primit doar dupa ce am insistat, si atunci aruncate peste poarta si nu instalate in locurile pe care “profesionistii autorizati unic” ar fi trebuit sa le cunoasca ca fiind cele mai eficiente.

 11. iosif 25 februarie 2013 at 08:24 - Reply

  Sa ne spuna Primaria ce a facut cu sumele incasate de la locuitori anul trecut pentru deratizare si dezinsectie. .Deoarece anul trecut nu s-a prestat acest servicu iar anul acesta au tupeul sa incaseseze din nou .Daca mergi la ghiseu te trimite sa iti faci cerere sa nu platesti de ce ? SAU FRAIERI PLATESC IN CONTINUARE STIMATE REDACTOR.

 12. Anonim 25 februarie 2013 at 11:28 - Reply

  Aceasta firma apartine lui Alexandru Badea, din Ploiesti, cu care Raducu Capalnasiu e amic de pe vremea cand era PD-ist.

  Aceasta firma are sediul intr.un apartament in Ploiesti si puncte de lucru obscure in Slatina, Tulcea, Valcea, Mures, Brasov etc.

  Combinatia e clara, pentru oricine cunoaste sistemul, si pe primarul.

  Interesant ar fi fost sa fie intrebati cati angajati vor face salubrizarea pentruZalau

 13. Anonim 25 februarie 2013 at 13:51 - Reply

  Important este ca toti sa plateasca sa le iasa lor banii pt.spaga si un profit gras…. In rest, asa cum am vazut in comentariile de mai sus, chiar daca actiunile de deratizare si dezinsectie lasa de dorit, nu avem ce face, acestea sunt legile cum spune “ala” de la 11.41, care probabil lucreaza la Primarie sau la Coral si nu-l duce mintea mai mult.

 14. Anonim 25 februarie 2013 at 14:06 - Reply

  Ce aveţi oameni buni de comentaţi atata..! Ce nu aţi înţeles ?! Ia linişte şi încolonarea la sediul SC Coral SRL la semnat. Băi da unde va credeţi bă…! In loc sa studiati si voi un pic Constituţia şi legile, va treziti sa comentati ( mai mult pe langa ). Unde va credeti ?! Nu vă e rusine ?

 15. Capalnasiu 25 februarie 2013 at 15:26 - Reply

  HA…HAHA…..HAHAHAAAAAA…..HAHA…..HAAAAAAAAAHAHA….! ETC..

 16. Nistorescu si Director SC CORAL 25 februarie 2013 at 15:30 - Reply

  hehehe….hehehehehehe….eheheheheheeeeeehehehe….! etc.

 17. Firme din Zalau 25 februarie 2013 at 16:01 - Reply

  Si ce daca suntem pe langa 11.41 ? Bine ca nimeresti tu la fix in p**** m**** ! asa e bine ?

 18. DANIEL 26 februarie 2013 at 09:49 - Reply

  Edilii Primariei vor sa faca monopol si sa elimine concurenta in legatura cu lucrarile de deratizare, elimanand din start firmele existente in Zalau care se ocupa cu aceste lucrari, inregistrata le Registrul Comertului cu activitatea mai sus mentionata .
  Iar licenta pe care edilii o cer este solicitata doar pentru serviciile prestate pe domeniul public , nu si pentru agentii economici privati ( licenta emisa de ANRSC ) .

 19. eu 15 mai 2013 at 20:18 - Reply

  ba hotie ca la pitesti ce mama naiba.calitatea lasa de dorit.dar de politica asta de
  la CEDO ii dau in judecata contract pe 100 de ani
  nu se poate

 20. Emil 5 septembrie 2013 at 22:51 - Reply

  Si clujul sa faca la fel, si Bihorul etc coral singura firma in tara asta politica facuta de primaria Zalau.in ce tara sinteti?

Lasa un Raspuns »