Firmele, controlate cel mult o data la doi ani

Magazin Salajean 15 martie 2010 0

Firmele, controlate cel mult o data la doi aniGuvernul aduce o veste buna firmelor din Romania. Fiscul, inspectorii sanitari, cei de urbanism sau din constructii, protectia consumatorului, inspectia muncii ar putea avea voie sa verifice aceeasi societate doar o data la doi ani, conform unui proiect de lege al Ministerului Economiei. In caz contarar, actiunile lor vor fi considerate nejustificate si sanctionate cu amenzi cuprinse intre 1.500 si 2.000 de lei.

Controalele efectuate de diversele organe de specialitate cu atributii in acest sens sunt adesea percepute de contribuabili ca o metoda de sicanare si de intimidare a lor, in scopul de a le influenta comportamentul si atitudinea fata de reprezentantii organelor cu atributii de control. O asemenea perceptie este intarita mai ales atunci cand, controalele efectuate de aceleasi organe de control, la acelasi contribuabil, se repeta la intervale prea mici de timp (sub un an), se arata in expunerea de motive a unui proiect de lege elaborat de Ministerul Economiei.

Implementarea unei astfel de masuri ar raspunde solicitarilor insistente si repetate venite din partea mediului de afaceri, potrivit proiectului amintit.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »