Firmele achita impozitele mai prompt decat persoanele fizice

Magazin Salajean 15 octombrie 2009 0

Firmele achita impozitele mai prompt decat persoanele fiziceFie ca nu au tinut sa fie punctuali, fie ca au simtit efectele crizei economice la buzunare, zalauanii nu s-au inghesuit sa isi plateasca, in acest an, taxele si impozitele catre bugetul local. Potrivit unui comunicat de presa, remis ieri de Primaria Zalau, la impozitul pe cladiri, pe primele trei trimestre era prevazuta incasarea a 2,7 milioane de lei de la persoanele fizice, dar s-a incasat abia 69,31 la suta din aceasta suma, mai exact 1,88 milioane de ei. Persoanele juridice au platit in proportie mai mare, incasandu-se la bugetul local 7,7 milioane de lei din 8,4 milioane de lei prevazute spre realizare.

Impozitul pe teren a fost colectat de la persoanele fizice 57,15 la suta, adica circa 147.000 de lei din totalul de 258.000 de lei care ar fi trebuit incasat. Situatia este mai buna in ceea ce priveste platile efectuate de persoanele juridice, acestea achitand 85,29 la suta din impozitul datorat statului pentru terenurile detinute. Astfel, s-a incasat suma decirca 571.000 de lei, fata de cuantumul de 670.000 de lei prevazut.

Pentru mijloacele de transport detinute de populatie, administratia municipala a reusit sa incaseze 1,4 milioane de lei de la persoanele fizice, reprezentand 60 la suta din totalul prevazut, la care se adauga alti 1,1 milioane de lei, achitati de persoanele juridice si care reprezinta 62,5 la suta din totalul estimat spre incasare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »