Finantele salajene si-au importat director din Caras Severin

Magazin Salajean 19 martie 2008 0

Finantele salajene si-au importat director din Caras SeverinCa urmare a unei hotarari luate in cursul zilei de luni de catre conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), respectiv a Ministerului de Finante, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice si Controlului Financiar de Stat Salaj, Laurentiu Butiri, a fost detasat temporar la Sibiu. Cu alte cuvinte, cel care a condus Fiscul salajean inca din 1 martie 2001, urmeaza sa preia, incepand din aceasta dimineata, aceeasi functie, insa in cadrul Finantelor din Sibiu. Contactat, Laurentiu Butiri ne-a declarat, ieri, ca detasarea sa este prevazuta pentru o perioada determinata, de pana la 6 luni.

Hotararea luata de ANAF vizeaza conducerile directiilor de finante din 18 judete din Romania.

Potrivit unui comunicat remis redactiei noastre in cursul zilei de ieri de catre ANAF, decizia vine in sprijinul indeplinirii obiectivelor asumate in strategia de optimizare a managementului structurilor ANAF si vizeaza eficientizarea acestui management in judetele unde nu au fost atinsi toti indicatorii de performanta. Mai mult de atat, potrivit presedintelui ANAF, Daniel Chitoiu, hotararea luata nu are nimic de-a face cu vreo sanctiune disciplinara. Aceste mutari nu trebuiesc interpretate drept sanctiuni disciplinare. Ideea a fost ca, atat angajatii, cat si activitatea propriu-zisa, sa beneficieze de expertiza celor mai buni. Cei care au avut rezultate excelente pe plan local au fost trimisi sa identifice si sa elimine eventualele disfunctionalitati din judetele cu performante ceva mai scazute. Am mers pe sistemul utilizat si de celelalte administratii financiare care isi detaseaza, pe principiul rotatiei, cei mai buni oameni in regiunile unde e necesara imbunatatirea managementului. Cei schimbati prin rotatie vor beneficia de aceleasi drepturi ca si pana acum, a mai facut cunoscut Daniel Chitoiu.

Pe de alta parte, potrivit aceleiasi hotarari a ANAF, functia de director executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice si Controlului Financiar de Stat Salaj a fost preluata, in aceasta dimineata, de catre Doru Cozma, fost sef al Finantelor din Caras Severin.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »