Finantele salajene asteapta sa se mute in casa noua

Magazin Salajean 18 ianuarie 2008 0

Finantele salajene asteapta sa se mute in casa nouaTelenovela impunatoarei constructii de sticla, ce a inceput sa creasca acum mai bine de 15 ani in centrul Zalaului, pare a se apropia de final. Dupa cum probabil multi din voi stiti, imobilul urmeaza sa fie sediul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Salaj. Sunt insa amanunte pe care probabil ca nu le stiti. Sau poate ca nu vi le mai amintiti. Deci, sa incepem cu inceputul….

Conform datelor furnizate de Compartimentul de Relatii Publice din cadrul DGFP Salaj, viitorul sediul al finantistilor salajeni a fost conceput ca obiectiv de investitii din categoria constructiilor administrative, fiind proiectat in anii 1991-1992. Lucrarile au inceput in noiembrie 1992, avand ca antreprenor general firma A.C.I. Porolissum SA Zalau. In luna februarie 2005, lucrarile au fost intrerupte din cauza intrarii antreprenorului general in procedura falimentul. Anul trecut a fost organizata procedura de atribuire a unui nou contract pentru executarea lucrarilor pana la definitivare, prin procedura de licitatie deschisa, contract incheiat in luna decembrie cu un nou antreprenor, respectiv S.C. Constructii – Montaj SA Zalau. De mentionat faptul ca, intrucat la data proiectarii nu a fost prevazut un sistem de climatizare a acestei cladirii, iar aparate locale de climatizare nu pot fi montate pe fatada tip cortina cu geam termopan a cladirii, se va analiza si realizarea sistemului de incalzire, astfel incat in perioada anotimpului calduros sa poata fi folosit pentru racirea aerului. Imobilul va avea subsol (cu parcare pentru angajati), parter, mezanin si opt etaje. Suprafata utila totala este de 5.400 mp, ea urmand sa gazduiasca circa 320 angajati ai DGFP Salaj.

Lucrarile s-au realizat in fiecare an la nivelul fondurilor alocate de catre ordonatorul principal de credite, respectiv Ministerul Economiei si Finantelor. Valoarea lucrarilor, pana la aceasta data, este de circa 28.000.000 de lei, in preturi actualizate pe baza indicilor de inflatie pana la 31 decembrie 2007. Ce a mai ramas de facut vizeaza: modernizarea sistemului de incalzire, executarea rampei pentru persoanele cu dizabilitati si finalizarea lucrarilor de finisaje interioare si exterioare. DGFP Salaj mentioneaza faptul ca, de cand se afla in constructie, cladirea a facut obiectul a numeroase discutii controversate, acuze nefondate si sesizari. In urma acestora, Organele de Control din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor au verificat, anul trecut, la fata locului, tot ce tine de constructia sediului si nu au constatat nici un fel de nereguli.

La aceasta data constructia este finalizata in proportie de 92 la suta. Se preconizeaza ca in trimestrul IV al anului in curs lucrarile la constructie sa fie incheiate si sa se poata demara procedura de mutare. Acest lucru este conditionat de alocarea in totalitate a resurselor financiare de la bugetul de stat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »