Finantari pentru cinci localitati miniere

Magazin Salajean 11 iunie 2008 0

Finantari pentru cinci localitati miniere

Comunitatile miniere pot depune proiecte vizand activitati generatoare de venit si servicii sociale comunitare, in cadrul unei noi runde de finantare, prin Fondul Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS). Asa cum au precizat marti, reprezentantii FRDS, in cadrul unui seminar desfasurat la Zalau, fondurile provin de la Banca Mondiala si Guvernul Romaniei. Proiectele ce urmeaza a fi finantate trebuie initiate si derulate cu implicarea locuitorilor din 99 de localitati miniere eligibile, solicitantii putand fi organizatii neguvernamentale, autoritatile administratiei publice locale sau grupuri productive (minim 10 persoane dintr-o comunitate miniera).

Proiecte cu activitatile generatoare de venit pot viza: sere, solarii, piete agroalimentare, targuri, ateliere de artizanat si mestesugaresti, turism la scara mica, colectarea si sortarea deseurilor. La serviciile sociale comunitare pot fi incluse: centre de zi pentru copii, servicii de ingrijire la domiciliu, centre sociale multifunctionale, adaposturi tip azil de noapte, temporare sau pentru copii si adulti lipsiti de locuinta.

Suma maxima acordata de FRDS este de 40.000 de dolari pentru un proiect, cu o contributie a comunitatii intre 10 si 15 la suta, in functie de tipul de proiect.

Proiectele se depun la sediul central al FRDS din Bucuresti si la Sucursalele din Alba Iulia si Iasi, pana cel tarziu in 25 iulie. Sunt eligibile localitati din 19 judete, in Salaj fiind vorba de Bobota, Chiesd, Sarmasag, Ip si Hida. In perioada 2004 – 2008, in acest judet au fost deja finantate, in cadrul aceleiasi scheme, 16 astfel de proiecte.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »