Filonas Chis, director pentru trei zile

Magazin Salajean 26 mai 2010 0

Filonas Chis, director pentru trei zileBulibaseala din institutiile de deconcentrate continua. La trei zile dupa ce a fost (re)instituit in functia de director coordonator la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Salaj, Filonas Chis a fost revocat din functie printr-un ordin emis, vineri, de presedintele Casei Nationale de Pensii si Asigurari Sociale (CNPAS).

Printr-un ordin al Casei Nationale de Pensii pus in aplicare din data de 18 mai, Filonas Chis si-a reluat functia de director coordonator la CJP Salaj, castigand in instanta procesul impotriva autoritatii mentionate. Bucuria i-a fost insa de scurta durata noului director, deoarece la trei zile de la numire, CNPAS a emis un nou ordin, de aceasta data, de revocare a lui Filonas Chis din functia de director la Casa de Pensii Salaj.

Ceea ce s-a intamplat este de Cartea Recordurilor: am fost director pentru trei zile. Au anulat un ordin printr-un alt ordin, fara niciun motiv. Asa ceva numai la noi in tara se intampla, pentru ca nu mai domneste niciun principiu, nici de ordin legal si nici moral. Singura solutie pe care o intrevad este sa atac in instanta aceste ordine ale Casei Nationale de Pensii, ne-a declarat Filonas Chis, adaugand ca in instanta va cere despagubiri pentru tot tracasajul la care a fost supus.

Fostul director de trei zile la CJP Salaj sustine ca vrea sa atace in instanta ambele ordinele ale CNPAS, deoarece nici primul nu este in regula. Filonas Chis a fost pus in functia de director coordonator, care nu mai exista in urma declararii ca fiind neconstitutionale modificarile initiate de Guvern prin Legea 188 privind statutul functionarilor publici. Potrivit acestuia, functia ce trebuia sa-i revina este cea de director executiv, si nu coordonator.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »