Filme si concerte de orga la Muza Fest

Magazin Salajean 19 septembrie 2011 0

Filme si concerte de orga la Muza FestSfarsitul de saptamana a fost marcat, la Zalau, de momente culturale deosebite, incluse in programul Festivalului Artelor Muza Fest, respectiv prezentari de filme si evolutii corale. Astfel, vineri, la Sala Festiva Porolissum a Consiliului Judetean Salaj au fost prezentate scurtmetraje romanesti contemporane, sambata la Muzeul de Arta Ioan Sima a evoluat Corul Kavalkad (dirijor Toth Arpad, Budapesta), un cor care a surprins prin muzica sa publicul prezent.

La sectiunea de film a Festivalului Artelor de la Zalau, Cinema Port, zalauanii au vizionat in acest weekend filme romanesti contemporane, realizate recent in tara la diferite institutii de film sau facultati cu sectii de specialitate, precum si lungmetrajul Europolis al lui Cornel Ghiorghita. Scurtmetrajele prezentate au fost selectate din genurile de animatie, film scurt si documentare, filme experimentale, o categorie aparte intre ele fiind cea a regizorilor tineri.

Duminica seara, la Biserica Romano-Catolica din Zalau a avut loc un Concert de orga sustinut de Ionica Pop. De remarcat este faptul ca artistul s-a implicat, alaturi de folcloristii Ioan Haplea si Ioan Bocsa la culegeri de folclor – in special colinde, in judetele Alba si Hunedoara si a participat la valorificarea materialului adunat in publicatii cat si in realizarea de inregistrari pe C.D., inregistrari la care participa si ca interpret. A avut concerte de autor la Academia de Muzica din Cluj, Radio Cluj, Colegiul Universitar din Piatra – Neamt, Muzeul „George Enescu” din Bucuresti si lucrarile lui au fost interpretate in Italia, Germania, Olanda.

Astazi, manifestarile Festivalului Artelor vor include un atelier de lucru dedicat tinerilor si elevilor de liceu, interesati de fotografie si de benzile desenate, actiune care se va desfasura de la ora 16.00, la Muzeul de Arta Ioan Sima din Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »