Fetita rapita de la gradinita

Magazin Salajean 15 noiembrie 2010 0

Fetita rapita de la gradinita

O fetita in varsta de doar patru ani a fost rapita, vineri dimineata, de la o gradinita din Zalau, chiar sub ochii educatoarelor, acestea nereusind sa tina piept agresorului. Dupa injurii si imbranceli, barbatul a luat in brate fetita si a incercat sa fuga. Urmarit de educatoare pe strada, rapitorul a fost prins in scurt timp de politistii. Acesta s-a dovedit a fi nimeni altul decat tatal copilei, cunoscut de catre politisti ca persoana cu antecendente, din cauza unor probleme psihice. De mica, fetita se afla in grija bunicilor, ambii parinti avand probleme mintale.

Toata intamplarea a avut loc la Gradinita cu Program Prelungit Nr.2 din cartierul Pacii, din municipiu. Directorul unitatii, Maria Labo, ne-a comunicat sirul evenimentelor si cum a reusit barbatul sa intre in incinta gradinitei. Vineri dimineata, in jurul orei 10.30, a sunat la interfonul unitatii un parinte, pe motiv ca vrea sa-si duca fetita acasa mai devreme. Ca oricarui parinte care are inscrisi copii la gradinita noastra, accesul i-a fost permis. Acesta a mers la grupa fetitei, unde educatoarea, cunoscand situatia fetitei, si anume ca se afla in custodia bunicilor, a refuzat sa lase copila pe mainile tatalui. Atunci respectivul a devenit violent, le-a adresat educatoarelor injurii si le-a impins, dupa care a luat fetita in brate si a plecat. Atunci am apelat numarul unic de urgenta 112, cerand ajutorul autoritatilor, a afirmat Maria Labo.

Fara insa a-l scapa din ochi, educatoarele s-au luat pe strada dupa barbat si fetita, pana la aparitia oamenilor legii. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, a declarat ca in urma solicitarii primite prin apelul unic de urgenta, un echipaj al Politiei Municipale Zalau s-a deplasat de urgenta la fata locului. Barbatul a fost preluat de politisti si dus la sediul Politiei Municipale pentru efectuarea cercetarilor privind cauzele si imprejurarile in care acesta a comis fapta. Data fiind starea psihica, acesta a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului Judetean, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit informatiilor furnizate de Biroul de Presa al Spitalului Judetean, barbatul a fost tratat la UPU si diagnosticat cu o afectiune psihica. Ulterior a fost internat la Sectia de Psihiatrie a spitalului unde va ramane sub supravegherea medicilor.

Imediat ce tatal a fost luat de politisti, educatoarele au dus fetita inapoi la gradinita. Bunicii copilei au venit intr-un suflet sa-si vada nepoata, care, din fericire, a scapat teafara in urma circului creat de tatal sau.

Potrivit unor surse oficiale, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, atat tatal cat si mama fetitei au probleme de sanatate mintala. Aceleasi surse afirma ca parintii copilei s-ar fi cunoscut chiar intr-un sanatoriu, unde a fost conceputa fiica lor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »