Festivalul Roman, sub semnul intrebarii

Magazin Salajean 31 mai 2010 0

Festivalul Roman, sub semnul intrebarii

Zalauanii vor petrece mai subtire la editia din acest an a Zilelor Orasului si a Festivalului Roman. Din cauza crizei economice, autoritatile locale iau in calcul chiar sa nu organizeze Festivalul Roman, iar Zilele Zalaului sa aiba loc intr-o singura zi. Ca urmare a situatiei economice dificile, ne-am gandit ca in 2010 sa ne limitam la un festival de folclor, la care sa participe ansamblurile locale si, eventual, doua-trei capete de afis.

Manifestarea ar urma sa marcheze Ziua Zalaului, in data de 31 iulie, a declarat primarul Radu Capilnasiu.

In ceea ce priveste Festivalul Roman, autoritatile sunt inca indecise daca sa organizeze sau nu evenimentul. Tenaris Silcotub ne-a oferit o sponsorizare de 10.000 de euro, suma din care am putea organiza un festival restrans, presarat cu cateva demonstratii de lupta sustinute de cativa reprezentanti ai asociatiei Terra Dacica Aeterna, a mai spus Capilnasiu.

Administratia locala are, insa, planuri mari pentru editia de anul viitor a sarbatorii romane. In acest sens, a depus in urma cu aproximativ doua saptamani, un proiect in valoare de aproape un milion de lei, 95 la suta din suma reprezentand finantare nerambursabila. Ne dorim sa castigam acest proiect pentru a promova Festivalul Roman.

Banii vor fi folositi pentru participarea la cinci targuri de turism, organizarea de evenimente sportive, precum competitii de tras cu arcul, dezvoltarea unui centru turistic virtual – o pagina de internet cu informatii turistice din zona Zalaului. Toate acestea, cu scopul cresterii numarului de turisti, a precizat prim-edilul. Acesta estimeaza ca daca proiectul va fi declarat eligibil, editia de anul viitor a festivalului va strange aproximativ 6.000 de participanti din intreaga tara.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »