Festivalul Roman, promovat la târgurile de turism

Andreea Vilcovschi 30 octombrie 2012 0
Festivalul Roman, promovat la târgurile de turism

Festivalul Roman Zalău Porolissum şi siturile arheologice din zonă vor fi promovate la Târgul de Turism “Touristica”, organizat la Polus Center Cluj-Napoca, în perioada 2-4 noiembrie. Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Zalău, participarea municipalităţii la acest eveniment este parte a planului de acţiuni a proiectului cu finanţare europeană “Promovarea Festivalului Roman Zalău Porolissum – instrument de promovare a siturilor arheologice locale”.
“Este pentru prima dată când Primăria participă, în calitate de expozant, la un târg de turism, şi târgul din Cluj este doar începutul”, a declarat Radu Căpîlnaşiu, primarul Zalăului, adăugând că în intervalul 15-18 noiembrie municipalitatea va participa la Bucureşti, la Târgul de Turism al României, găzduit de Complexul Expoziţional Romexpo.
În prima zi a târgurilor, înafara materialelor de prezentare a festivalului şi a siturilor arheologice, vizitatorii standului municipiului Zalău vor avea parte de momente inedite, precum degustarea de produse din bucătăria romană, prezentarea echipamentului de luptă specific perioadei romane, dansuri.
În aceste acţiuni s-au implicat şi membrii Asociaţiei “Amicii Muzeului”, coregraful Roxana Dobocan şi membrele trupei pe care o coordonează, maestrul bucătar Mircea Groza, colectivul Liceului Tehnologic “Voievodul Gelu”, conducerea Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, a Consiliului Judeţean Sălaj şi a Casei Municipale de Cultură Zalău, precum şi dansatorii de la Ansamblul Folcloric “Columna”.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »