Fermierii salajeni primesc bani de la APIA

Magazin Salajean 19 octombrie 2011 0

Fermierii salajeni primesc bani de la APIA

Fermierii care au depus cereri de plata in cadrul schemei de plata unica pe suprafata SAPS 2011, vor primi un avans din suma integrala cuvenita, a anuntat, luni, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj.

Autorizarea de plata pentru avansul achitat catre fermierii care au depus cereri de plata in cadrul schemei a intrat in vigoare din data de 16 octombrie 2011.

De aceste sume beneficiaza fermierii la care controalele (administrative sau pe teren) s-au finalizat si indeplinesc cumulativ conditiile impuse de regulamentele europene si legislatia romaneasca.

Potrivit APIA, pentru anul 2011, cuantumul alocat platilor directe unice pe suprafata este de 100,65 euro/ha, la care se va aplica un coeficient de reducere liniara, ca urmare a depasirii suprafetei de referinta de 8,7 milioane hectare. Avansul acordat fermierilor va fi in cuantum de 42 euro/ha, platile fiind efectuate in lei, la cursul de schimb stabilit de Banca Centrala Europeana (BCE) pentru ziua anterioara datei de 1 octombrie a anului pentru care este acordat sprijinul. Pentru data de 30 septembrie 2011, BCE a stabilit un curs de 4,3575 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »