Fermierii salajeni pot depune cererile pentru subventii pana in 15 iunie

Magazin Salajean 11 iunie 2008 0

Crescatorii de animale mai au la dispozitie doar 5 zile pentru a depune cererile pentru subventii. Sprijinul financiar se acorda pentru bovine, ovine si caprine, iar cererile trebuie depuse la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Salaj, pana la 15 iunie. Totodata, la APIA fermierii se pot informa cu privire la criteriile de eligibilitate pentru acordarea sprijinului financiar. Cei care nu vor depune la timp cererea risca sa piarda un sprijin financiar de 490 de lei pe cap de bovina, respectiv de 35 de lei pe cap de ovina.

Sistemul de subventii de la buget pentru crescatorii de animale a fost implementat pentru prima data in 2007 si se aplica timp de trei ani. Cu toate acestea, crescatorii de animale au depus anul acesta mult mai putine solicitari decat in 2007.

Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, fermierii trebuie sa indeplineasca anumite conditii de eligibilitate: exploatatia pe care o detin acestia trebuie sa fie de minimum trei capete de bovine, in timp ce varsta bovinelor trebuie sa fie de minimum sase luni. In plus, ferma trebuie sa nu aiba datorii la bugetul de stat si la bugetul local si sa fie inregistrata in Registrul National al Exploatatiilor la data solicitarii primei.

Potrivit legii, prima de exploatatie se acorda producatorilor agricoli o singura data pe an, in functie de efectivul de bovine inregistrat in Registrul National al exploatatiilor la data de 31 ianuarie a anului curent.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »