Fermierii salajeni nu se inghesuie la APIA pentru primirea de ajutoare

Magazin Salajean 18 octombrie 2007 0

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj a primit, pana ieri, 3.886 de cereri pentru ajutoarele acordate la infiintarea culturilor de toamna. Am primit, pana la aceasta data, la nivelul judetului nostru, 3.886 de cereri pentru culturile de toamna, pentru o suprafata de 7.047,8 hectare de teren, ne-a declarat Ioan Tarau, presedintele APIA Salaj. Tot el ne spune ca, pentru cererile depuse, au fost distribuite agricultorilor salajeni 4.706 de bonuri, in valoare totala de 2.309.535 lei (peste 23 de miliarde de lei vechi).

Asa cum se stie deja, termenul de depunere a cererilor a fost prelungit printr-un Ordin al ministrului Agriculturii, astfel incat agricultorii salajeni isi vor putea ridica bonurile valorice pentru culturile agricole de toamna pana in data de 15 noiembrie, inclusiv, a facut cunoscut Ioan Tarau.

Pentru a primi bonurile valorice, producatorii agricoli trebuie sa faca dovada proprietatii sau a dreptului de folosinta asupra pamantului, sa se asigure culturile si, totodata, sa se utilizeze doar seminte certificate si de calitate.

Anul trecut, au depus cereri pentru ajutoarele acordate la infiintarea culturilor de toamna 8.452 de fermieri salajeni, pentru o suprafata de 9.147 de hectare de teren. Estimez ca, pana la data de 15 noiembrie, APIA Salaj sa primeasca cel putin 7.000 de cereri, pentru o suprafata de teren similara cu cea din 2006, a mai spus Ioan Tarau.

Sprijinul financiar acordat la hectar variaza in functie de cultura, acesta fiind de 500 lei pentru un hectar de grau, de 400 lei pentru un hectar de rapita si de 450 lei pentru alte culturi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »