Fermierii salajeni – locul doi pe tara

Magazin Salajean 10 martie 2010 0

Fermierii salajeni - locul doi pe taraPeste 1.700 de fermieri salajeni au depus cereri pentru a beneficia de sprijinul pe suprafata, in prima saptamana a campaniei SAPS 2010, potrivit reprezentantilor Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Salaj. Mai mult de trei sferturi din totalul declaratiilor in cauza au fost completate online, propulsand Salajul pe pozitia secunda in clasamentul national din punct de vedere al numarului de cereri astfel depuse.

Campania de primire a cererilor de plata pentru schemele/masurile de sprijin pe suprafata a fost lansata in 1 martie si se va incheia in 17 mai 2010. Fermierii care solicita sprijin financiar pe suprafata dupa terminarea campaniei, vor suporta, pentru fiecare zi de intarziere, penalitati de 1 la suta din suma cuvenita. Dupa data de 11 iunie, cererea de sprijin nu mai este admisa la calculul platii pentru anul in curs.

Beneficiarii masurilor de sprijin pe suprafata pot fi persoanele fizice si juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, administratori in cadrul asociatiilor in participatiune etc. Daca proprietarul a dat terenul in arenda, l-a concesionat sau l-a inchiriat, sprijinul financiar pe suprafata respectiva va fi acordat celui care lucreaza terenul.

Sunt eligibile la plata exploatatiile de cel putin un hectar, formate din parcele agricole de cel putin 0,3 hectare. In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbustilor fructiferi, parcela trebuie sa aiba minim 0,1 hectare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »