Fermierii cu mai mult de trei bovine primesc de doua ori mai multi bani

Magazin Salajean 29 octombrie 2007 0

Fermierii cu mai mult de trei bovine primesc de doua ori mai multi bani

Fermierii care detin mai mult de trei bovine in gospodarie vor primi, in acest an, 490 de lei pentru fiecare cap de animal, ceea ce inseamna o suma aproape de doua ori mai mare decat in prezent. Potrivit unor surse centrale, noul ministru al Agriculturii, Dacian Ciolos, a declarat de curand ca mai intai vor fi finalizate platile de 240 de lei pentru fiecare bovina, urmand ca pana la finalul anului sa fie achitata si diferenta de pana la 490 de lei.

Pe de alta parte, fermierii cu cel mult doua bovine vor primi un sprijin, incepand cu anul viitor, printr-o schema de finantare destinata investitiilor in animale. Astfel, pentru acei fermierii care detin unul sau doua capete de animale, dintre care multi au si cota de lapte, dar au inca un sistem de productie de subzistenta, s-a convenit ca este nevoie in primul rand de un sprijin pentru investitii. Acest ajutor va oferii posibilitatea ca persoanele care decid sa treaca pe o productie pentru piata sa o faca anul urmator, dat fiind faptul ca, incepand cu 2010, subventiile vor fi mult reduse, iar pentru a rezista pe piata fermierii trebuie sa fie competitivi.

Pentru a afla modul de implementare a deciziei la nivelul judetului Salaj, in cursul zilei de vineri am incercat sa contactam o persoana din cadrul Directiei Agricole Salaj, insa am ramas doar la stadiul de intentie. De ce? Poate va raspunde purtatorul de cuvant al Directiei Agricole ori, in cel mai rau caz, directorul institutiei, Ioan Bujita. Noi stim doar ca, in jurul amiezii, la sediul Directiei Agricole nu era de gasit nici o peroana cu functie de raspundere. Pana si centralista a raspuns la telefon dupa aproximativ 20 de minute de insistenta. La asa profesionalism, rezultatele sunt pe masura…

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »