Fermier amendat ca vindea lapte fara acte

Magazin Salajean 7 iulie 2010 0

Fermier amendat ca vindea lapte fara acteControalele desfasurate in decursul lunii iunie de catre inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj, la unitatile de alimentatie publica, centre de colectare si prelucrare a laptelui, carmangerii, statiuni turistice, tabere scolare nu au scos la iveala nereguli importante, semn ca in judet nu sunt probleme grave, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Mircea Martin, directorul institutiei. Am identificat deficiente de igiena, de flux tehnologic, depasirea parametrilor bacteriologici in centrele de prelucrare a laptelui si in carmangerii. De asemenea, in patru magazine de la demisolul mall-ului am descoperit produse deteriorate ca urmare a defectarii aparatelor frigorifice din cauza inundatiilor, a explicat oficialul.

Potrivit spuselor sale, au fost impartite doar doua amenzi – una in valoare de 2.000 de lei, aplicata unei carmangerii si o alta, de 1.200 de lei, pe care o va suporta un fermier care comercializa in piata produse lactate fara a detine documente sanitar-veterninare. De asemenea, au fost confiscate 0,25 tone de carne, 0,03 tone de preparate din carne, precum si 15 tone de produse animaliere necomestibile provenite din abatorizare. Toate acestea au fost trimise la Protan, societatea de colectare a resturilor animaliere. Pentru toate celelalte deficiente constatate, inspectorii DSVSA Salaj au preferat sa acorde doar avertismente.

In ceea ce priveste tabara scolara de la Tusa, inspectorii au stabilit ca poate gazdui copii, insa masa trebuie asigurata de firmele de catering, intrucat amplasamentul nu permite pregatirea hranei in regim propriu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »