Federatia Sanitas a decis suspendarea protestelor

Magazin Salajean 10 noiembrie 2008 0

Federatia Sanitas a decis suspendarea protestelor

Federatia Sanitas a decis, vineri, suspendarea protestelor, urmand ca saptamana viitoare sa semneze un acord cu Ministerul Sanatatii.

Potrivit unui comunicat de presa remis redactiei noastre, liderii Sanitas considera ca oferta facuta, joi, de Ministerul Sanatatii este maximum pe care il putea obtine de la actualul Guvern, astfel ca sindicalistii suspenda protestele anuntate, iar saptamana viitoare vor semna acordul cu ministrul. Conform intelegerii de joi, numarul primelor de stabilitate in sistemul sanitar va creste si, de asemenea, la fel si sporul specific sistemului, respectiv sporul de preventie care nu va mai ramane 11 la suta.

Saptamana trecuta, Federatia Sanitas, impreuna cu TESA, facea cunoscut ca s-a solicitat deja Ministerului Sanatatii Publice solutionarea, pana cel tarziu in 20 noiembrie, a unor revendicari, cum ar fi: acordarea retroactiva a sporului de preventie de 11 la suta, incepand cu luna ianuarie 2008; majorarea generala a salariilor personalului din unitatile sanitare si balneare cu 60 la suta. La acea vreme, Pompiliu Ceaca, presedintele filialei judetene a Cartel Alfa, la care este afiliat si sindicatul TESA, confirma faptul ca, avand in vedere ca Ministerul Sanatatii a dovedit, in mai multe randuri, neseriozitate in dialogul cu sindicatele, nerespectand protocoalele semnate, s-a decis declansarea, in toata tara, a unor actiuni de protest. Aceste actiuni de protest ale Federatiei TESA urmau sa aiba loc simultan cu cele ale sindicalistilor de la Sanitas, sindicate care la nivelul judetului Salaj insumeaza peste 800 de oameni din sistemul sanitar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »