Farmacistii salajeni asteapta cu bucurie modificarea Legii Farmaciei

Magazin Salajean 24 noiembrie 2010 0

Farmacistii salajeni asteapta cu bucurie modificarea Legii Farmaciei

Ministrul Sanatatii a prezentat proiectul de Ordonanta de Urgenta privind modificarea Legii Farmaciei nr. 266/2008 si, potrivit initiativei legislative, farmaciile s-ar putea rari in functie de numarul clientilor deserviti si nu vor putea functiona in supermarketuri si in gari. Printre cei bucurosi de modificarile respective se numara si farmacistii salajeni, ei considerand ca ar fi fost bine ca respectiva OUG sa vina chiar din anii trecuti.

Autorizatiile pentru farmacii vor fi date in functie de numarul de locuitori din zona si distanta intre ele. Decizia este inclusa intr-un proiect legislativ propus de ministrul Sanatatii, Cseke Attila, care vine sa modifice Legea Farmaciei nr. 266 din 2008. Documentul interzice, totodata, infiintarea farmaciilor in centrele comerciale, gari si aerogari, si vanzarea de medicamente pe internet, prevazand, in schimb, ca infiintarea unei farmacii comunitare in mediul urban sa se realizeze in functie de numarul de locuitori si la o distanta de minimum 500 de metri de o alta farmacie comunitara.

Adaptat la Salaj, proiectul de act normativ prevede ca in Zalau va putea functiona o farmacie la 3.500 de locuitori, iar in restul oraselor – una la 4.000 de locuitori.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »