Farmaciile isi pot pierde contractul cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate

Magazin Salajean 14 februarie 2008 0

Farmaciile isi pot pierde contractul cu Casa Judeteana de Asigurari de SanatateFarmaciile aflate in relatie contractuala cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Salaj, care nu raspund solicitarilor pacientilor de a le asigura in maximum 48 de ore un medicament inclus in programele nationale de sanatate, risca rezilierea contractului. Presedintele CJAS Salaj, Corin Penciuc, a precizat ca, potrivit prevederilor legale, farmacistii salajeni sunt obligati sa puna la dispozitia pacientului medicamentul solicitat in cel mult doua zile, in conditiile in care exista o serie de medicamente compensate si gratuite incluse in programele de sanatate pentru care nu exista plafon.

De altfel, Corin Penciuc ne informeaza ca Ministerul Sanatatii urmeaza sa efectueze, in cursul acestei saptamani, o serie de controale la nivelul fiecarui judet privind activitatea desfasurata de distribuitorii de medicamente en-gros, de farmaciile comunitare si de farmaciile de spital. Controlul se va efectua de comisii mixte, formate din reprezentanti ai Casei de Asigurari de Sanatate si ai Inspectiei Sanitare de Stat, precum si de reprezentanti ai unitatilor teritoriale ale Agentiei Nationale a Medicamentului, pe domeniul de competenta al fiecarei autoritati si institutii implicate in aceasta actiune.

La nivelul judetului Salaj, ne mai spune Corin Penciuc, comisiile au fost deja stabilite, ele fiind coordonate de reprezentanti ai Casei de Asigurari de Sanatate Salaj. In fine, raportul actiunii de control, continand concluziile finale, va fi elaborat de catre comisiile mixte de control, si se va transmite ministrului Sanatatii Publice si presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, pana la data de 20 februarie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »