Farmacia Spitalului din Jibou – sanctionata pentru lipsa vizei anuale

Magazin Salajean 28 februarie 2008 0

Farmacia Spitalului din Jibou - sanctionata pentru lipsa vizei anualeFarmacia din cadrul Spitalului Orasenesc Jibou nu si-a obtinut viza anuala pe 2008, asa cum prevede legislatia, motiv pentru care s-a trezit cu sanctiuni din partea Autoritatii de Sanatate Publica Salaj.

Mihai Cheseli, purtatorul de cuvant al Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Salaj, ne-a declarat ca farmacia are termen de zece zile pentru a se pune in conformitate cu legislatia in vigoare si ca daca nu se va proceda asa, se va dispune suspendarea activitatii. Farmacia Spitalului Orasenesc Jibou a fost autorizata anterior. In conformitate cu Ordinul Ministerului Sanatatii 914/2006, e necesara obtinerea vizei anuale, care reprezinta actul de constatare eliberat de ASP privind respectarea conformitatii cu autorizatia sanitara eliberata anterior. Pentru anul 2008, insa, farmacia nu are viza anuala, motiv pentru care conducerea farmaciei a fost sanctionata cu avertisment scris si s-a solicitat reglementarea situatiei in termen de zece zile. In caz contrar, Inspectia Sanitara de Stat Salaj va proceda la suspendarea activitatii in conformitate cu reglementarile legale in vigoare, a spus purtatorul de cuvant.

De cealalta parte, managerul Spitalului Orasenesc Jibou, Narcisa Balint, ne-a declarat ca farmacia se va muta in acest an intr-o locatie noua, pentru care se va solicita viza sus amintita, intre timp urmand sa ceara de la ASP Salaj un aviz temporar. In momentul de fata, farmacia functioneaza in cadrul ambulatoriului, ceea ce nu este tocmai potrivit. Am gasit un spatiu nou, in spital, unde vrem sa o aducem, iar pentru aceasta noua locatie vom solicita si eliberarea vizei anuale. Cum pana la mutare mai este timp, vrem sa cerem un aviz temporar de la ASP, a spus managerul spitalului.

Potrivit Narcisei Balint, noul spatiu in care va functiona farmacia se afla la parterul cladirii spitalului, in locul in care momentan functioneaza Serviciul de Ambulanta. Serviciul de Ambulanta se va muta in apropiere. Nu putem aprecia cand farmacia va putea fi deschisa in noua locatie, pentru ca asta depinde si de rapiditatea cu care Ambulanta va elibera spatiul, a spus Narcisa Balint.

Spitalul Orasenesc Jibou are o capacitate de 100 de paturi si deserveste o populatie de 26.000 de persoane din bazinul Somesului, unde se afla orasul Jibou.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »