Fara trafic greu prin centrul Simleului

Magazin Salajean 21 martie 2008 0

Din aceste zile, autovehiculele destinate transportului de marfuri ce au masa totala maxima autorizata de peste 26 de tone nu mai au voie sa circule prin centrul orasului Simleu Silvaniei, masura fiind stabilita de consilierii locali de sub Magura. Pentru ca zona Simleului sa poata fi tranzitata, pentru masnile cu tonajul sus amintit sunt rezervate strazile Independentei si Cehei, dar chiar si aici doar cu tichetele de liber acces pe care conducatorii auto le pot ridica de la Primaria Simleu Silvaniei sau le pot achizitiona la intrarea in zonele restrictionate. Ca sa fie sigure ca masura va fi respectata, autoritatile administratiei locale au dispus efectuarea de controale in oras, controale ce se vor desfasura in colaborare cu Politia Simleu. Intrarea, circulatia, oprirea sau stationarea autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata cuprinsa intre 26 si 40 de tone inclusiv, precum si a celor de peste 40 tone pe strazile unde este interzis accesul acestora, fara tichet de libera trecere si fara taxa de libera trecere achitata, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 500 si 1.000 de lei pentru autovehiculele cuprinse in prima categorie, respectiv cu amenda cuprinsa intre 1.000 si 2.500 de lei pentru atovehiculele care depasesc 40 de tone.

Consilierii simleuani au decis limitarea accesului in oras pentru masinile de tonaj greu pentru cresterea sigurantei traficului rutier, precum si pentru protejarea mediului inconjurator. Am primit de la cetateni sesizari ca traficul greu ii deranjeaza, astfel ca s-a hotarat ca masinile ce au tonaj mare sa poata tranzita orasul doar pe anumite strazi. Speram ca masura sa aduca o fluidizare a traficului in centrul orasului, a spus primarul Septimiu Turcas.

Proprietarii de autovehicule cu masa de pana in 40 de tone isi pot achizitiona tichete de liber acces pentru o zi, costul acestora fiind de 40 de lei, sau pentru o luna – in valoare de 400 de lei. Daca doresc tichete pentru a avea acces timp de un, vor trebui sa scoata din buzunar 4.000 de lei.

In cazul in care masinile depasesc 40 de tone, tichetele vor costa 50 de lei pentru o zi, 500 de lei pentru liberul acces pentru o luna si 5.000 de lei pentru cei care doresc sa tranziteze Simleul timp de un an, contravaloarea tuturor tichetelor intrand in bugetul local.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »