Fara sanctiuni in cazul piciorului uman aruncat in deponie

Magazin Salajean 1 noiembrie 2007 0

Cele doua infirmiere implicate in cazul piciorului uman aruncat in deponou s-au intors la lucru, dar cercetarea disciplinara continua la Spitalul Judetean Salaj – Zalau. Matei Kir, director medical al Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, ne-a declarat ca sanctiunile vor fi aplicate abia dupa ce se va incheia ancheta derulata de Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj si cercetarea disciplinara desfasurata in cadrul unitatii spitalicesti respective. Cele doua infirmiere implicate in acest caz s-au reintors la lucru. Nu au fost, deocamdata, sanctionate, din cauza ca asteptam finalizarea anchetei de catre Parchet. Dupa ce vom primi raspunsul lor, vom finaliza si noi cercetarea disciplinara desfasurata la nivelul spitalului. Compartimentul juridic va decide ce sanctiuni li se vor aplica infirmierelor, in conformitate cu art.263 din Codul Muncii. Sanctiunile vor fi aplicate in functie de gradul de vinovatie, a spus Matei Kirt.

In primele zile ale lunii octombrie, cand a fost gasit piciorul uman in groapa de gunoi, cele doua infirmiere au intrat in concediu, iar una dintre ele a plecat in strainatate. De acolo, femeia a trimis prin fax o declaratie cu privire la caz, iar dupa ce s-a intors in tara a fost supusa unui interogatoriu. Cum numai rezultatul cercetarii discilplinare poate stabili sanctiunile ce se vor aplica in acest caz, infirmierele s-au reintors, deocamdata, la locul de munca.

Potrivit sursei citate, dupa gasirea piciorului uman in groapa de gunoi, in spital au fost dispuse masuri pentru reorganizarea activitatii serviciilor, precum si a accesului la morga, astfel incat asemenea incidente sa poata fi evitate in viitor. S-a decis inclusiv achizitionarea unor lazi frigorifice speciale, care sa fie amplasate in diferite puncte ale spitalului. In aceste compartimente se vor colecta si depozita temporar deseurile anatomice, astfel incat asemenea incidente sa nu se repete. Acest caz a fost unul nefericit, care a atras dupa sine reorganizarea unor servicii din cadrul spitalului, a spus directorul medical.

Piciorul uman a fost gasit la o groapa de gunoi din Salaj la inceputul lunii octombrie, ancheta demarata de organele abilitate dovedind ca membrul provine dintr-o operatie de amputare, efectuata pe 27 septembrie la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau. Aici, doua infirmiere au incurcat sacii de deseuri medicale cu cei de resturi menajere, astfel incat piciorul amputat a ajuns intr-un deponou, in loc sa ajunga la crematoriu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »