Fara nervi la preschimbarea permisului auto

Magazin Salajean 18 ianuarie 2007 0

Teoretic, fiecare al 3,6-lea salajean,

conduce un autovehicul

Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere si Inmatriculari Auto Salaj nu are, deocamdata, probleme de organizare in preschimbarea permiselor de conducere pentru soferii carora le expira in acest an permisul auto, actul respectiv fiind emis in 1997. Isteria s-a declansat, insa, in alte judete, precum Suceava, unde peste 37.000 de permise trebuie schimbate, iar numarul celor care ajung pentru acest lucru la ghiseele Serviciului e in crestere, din cauza neobligativitatii efectuarii vizitei medicale, daca permisul nu este expirat.

Potrivit sefului SPCRPCIAS, Remus Stanciu, la ghiseele Serviciului se prezinta, zilnic, circa 100 de persoane cu solicitarea de preschimbare a permisului auto. Nu sunt cozi. Daca solicitarile vin pana la ora 10 -11, eliberam permisul nou inca in aceeasi zi. Daca nu, atunci cel mai tarziu, a doua zi, a declarat Stanciu. Potrivit datelor Serviciului Regim Permise Conducere, in anul 1997 au fost eliberate 8.324 de permise de conducere, mai multe cu peste 2.300, decat in anul urmator, in 2008. Din pacate, vin acum pentru preschimbarea permisului, si persoane la care acest act le expira doar in septembrie sau octombrie, a mai adaugat Stanciu, fapt ce ingreuneaza, oarecum, mersul liniar al acestui proces.

Interesant de mentionat faptul ca 59.459 de persoane din Salaj, din care 15.683 femei, poseda permis de conducere. Practic, luand in considerare faptul ca, potrivit datelor statistice, populatia judetului a fost, la 1 iulie 2006, de 244.952 de locuitori, din care 52.487 persoane sub 18 ani, fiecare a 3,6-a persoana din Salaj are permis de conducere.

Reamintim faptul ca, la preschimbarea permisului de conducere, solicitantul trebuie sa prezinte la ghiseu fisa conducatorului auto (care, incepand cu data de 1 februarie, va fi disponibil si pe net), chitanta cu achitarea unei taxe de 45 lei, la CEC sau BCR – aceasta fiind contravaloarea permisului, o copie dupa buletin si permisul vechi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »