Fara incidente deosebite la prima proba a testelor nationale

Magazin Salajean 5 februarie 2008 0

Prima proba din sesiunea de lichidare a testelor nationale – cea de Limba si literatura romana – s-a desfasurat ieri fara incidente deosebite, ne-a declarat Ioan Abrudan, inspectorul scolar general din cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj. De remarcat a fost, totusi, faptul ca, din cei 108 inscrisi pentru acest examen, doar 93 de copii s-au prezentat pentru sustinerea lui, Abrudan punand lipsa celor 15 elevi pe seama greutatilor ce au putut fi intampinate in ceea ce priveste parcurgerea materiei.

Nu au fost incidente deosebite nici in privinta comportamentului elevilor la examen, nici din punct de vedere al serviciilor oferite de jandarmi. Am avut si patru cazuri in care elevii ne-au solicitat cazare, iar noi le-am oferit locuri la Grupul Scolar Voievodul Gelu, ne-a declarat Ioan Abrudan.

Potrivit sursei citate, astazi se sustine proba de Limba maghiara, pentru care s-au inscris 46 de copii. M?ne urmeaza proba la matematica, in 7 februarie – la istoria Romaniei (15 elevi inscrisi) sau geografie (93 de elevi inscrisi), iar in 9 februarie vor fi afisate rezultatele. Tot in 9 februarie, in intervalul orar 16-20, se vor putea depune contestatiile. Rezultatele finale se vor afisa pe 11 februarie, pana la ora 16.

In total, in Salaj s-au inscris la examenele din aceasta sesiune 171 de elevi, probele fiind desfasurate la centrul de examinare de la Scoala Gimnaziala Porolissum Zalau. Lucrarile vor fi evaluate la Scoala Gimnaziala Gheorghe Lazar Zalau.

Daca elevii nu promoveaza nici aceasta ultima sesiune a testelor nationale, pot continua sa studieze la scolile de arte si meserii unde sunt inscrisi. In plus, exista posibilitatea, chiar daca nu au obtinut nota 5 la toate obiectele, sa poata intra la liceu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »