Fara canalizare la Babeni

Magazin Salajean 23 mai 2007 0

Fara canalizare la Babeni

Locuitorii comunei Babeni ar trebui sa aiba in curand drumuri mai bune, intrucat autoritatile locale se pregatesc sa investeasca in reabilitarea lor 1,5 milioane de lei. Viceprimarul Gheorghe Jugrastan ne-a declarat ca fondurile le-au fost aprobate de catre Guvern in luna noiembrie a anului trecut si ca in perioada urmatoare va fi organizata licitatia pentru desemnarea firmei care se va ocupa de lucrari.

Trei sate vor beneficia de acest proiect: Ciocmani, Poienita si centrul de comuna. A vem prevazute lucrari de reabilitare a carosabilului in localitatea Babeni, suprafata care va fi cuprinsa in lucru incepe din zona cunoscuta de localnici ca fiind drumul garii, trece prin centrul satului pana la biserica si coboara catre Somes. In Ciocmani va fi refacut un kilometru de drum, iar catre localitatea Poienita – alt kilometru, a spus viceprimarul Jugrastan.

Cu toate ca la partea de drumuri, autoritatile locale se descurca, despre canalizare nici nu poate fi inca vorba in comuna. Ca sa indulceasca lucrurile, viceprimarul ne-a declarat ca in toate cele cinci sate (Babeni, Ciocmani, Poienita, Pirosa si Clit), locuitorii vor avea apa curenta in case. Pana in momentul de fata, Primaria Babeni a intocmit Studiul de Fezabilitate pentru aceasta investitie, iar in perioada urmatoare se va intocmi proiectul tehnic.

Cariera de calcar la Ciocmani

Un alt proiect care vizeaza infrastructura din Ciocmani priveste amenajarea unui drum inspre Turbuta. Pentru a nu cheltui bani din bugetul propriu, autoritatile administratiei locale au gasit o varianta de mijloc. In schimbul concesionarii terenurilor de pe versantii din zona catre SC Aleg SA, aceasta se angajeaza sa pietruiasca cei 3 kilometri de drum de care localnicii au nevoie pentru a ajunge la terenurile agricole.

Societatea a fost interesata de acest proiect deoarece, potrivit viceprimarului, are in vedere deschiderea unui punct de exploatare a calcarului pe versantii respectivi. Ca sa poata exploata acolo, firma a trebuit sa semneze contracte cu oamenii, pentru ca terenurile sunt proprietate privata. In noua cariera se va exploata gips si calcar, a spus Gheorghe Jugrastan. Totusi, aceasta a adaugat ca, avand in vedere ca nu se cunoaste grosimea stratului de roca, nu se poate aproxima nici cat de rentabila va fi investitia pentru firma sus amintita.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »