Fara bani pentru casele specialistilor si ale tinerilor

Magazin Salajean 23 august 2010 0

Fara bani pentru casele specialistilor si ale tinerilor

Cei 241 de specialisti salajeni care sperau sa se mute in casele noi propuse a fi construite prin programul guvernamental Renasterea satului romanesc – 10 case pentru specialisti trebuie sa-si ia gandul de la aceasta idee. Cel putin pentru o vreme. Rectificarea bugetara aprobata de Guvern la mijlocul saptamanii trecute a lasat fara finantare programul amintit.

Acesta nu este, insa, singurul program derulat prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si suspendat din cauza reducerii cu 10 procente a bugetului alocat institutiei amintite. MDRT a ramas fara finantare si pentru programul de modernizare a 10.000 km de drumuri judetene, dar si pentru cel de reabilitare termica a locuintelor. Pentru acesta din urma, autoritatile au gasit o alternativa si anume cea prin care proprietarii se pot angaja sa ia credite de la CEC Bank, pe o perioada de cinci ani, din care vor plati doar ratele, dobanda fiind suportata in intregime de catre minister, iar statul va fi garant. Pentru a compensa lipsa banilor necesari programului de reabilitare a 10.000 km de drumuri judetene, ministrul de resort Elena Udrea spera ca vor fi incheiate parteneriate public-private.

De asemenea, au fost diminuate fondurile alocate pentru constructia de locuinte pentru tineri prin ANL, motiv pentru care in acest an vor fi finalizate doar 1.400 de locuinte, fata de 7.000 de unitati cat isi propusese ministerul la inceputul anului. Ca urmare, peste 200 de locuinte ANL programate a fi construite in acest an la nivelul judetului Salaj risca sa ramana doar la stadiu de intentie.

Precizam ca bugetul MDRT a fost redus, prin recenta rectificare bugetara, cu 168,6 milioane lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »