Fantanile arteziene din Zalau, marcate de autoritati

Magazin Salajean 14 septembrie 2011 0

Fantanile arteziene din Zalau, marcate de autoritati

Cu toate ca de ani de zile cetatenii Zalaului si-au manifestat interesul fata de continutul microbiologic al apelor de la fantanile publice din oras, municipalitatea abia acum a raspuns acestei doleante. Din cele aflate de la Manuela Ghiurutan, purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, reprezentantii administratiei locale au montat placute informative la fantanile arteziene din urbea de la poalele Mesesului.

Aceste indicatoare au fost postate de catre Directia Generala de Administrare a Domeniului Public si contin date referitoare la continutul microbiologic si chimic al apei din fantanile arteziene. Informatiile au fost oferite de catre Directia de Sanatate Publica Salaj, ca urmare a masuratorilor efectuate. Potrivit datelor DSP Salaj, apa de la fantana situata pe str. Corneliu Coposu, singura de altfel, nu este potabila.

“Am procedat la afisarea rezultatelor probelor pentru o cat mai corecta informare a cetatenilor cu privire la calitatea apei din fantanile arteziene”, informeaza Radu Capilnasiu, primarul Zalaului.

In municipiul Zalau sunt noua fantani arteziene, in urmatoarele zone: str. Corneliu Coposu, Piata Iuliu Maniu, str. 22 Decembrie 1989 – zona parcarii primariei, str. 22 Decembrie 1989 – zona Ciresica, str. Constantin n Dobrogeanu Gherea, str. 22 Decembrie 1989 – zona obor, P-ta 1 Decembrie 1918, Astralis, str. Sarmas.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »