Fantana din Parcul Municipal, modernizata

Magazin Salajean 8 august 2007 0

Fantana din Parcul Municipal, modernizata

Lucrarile de reabilitare si modernizare a fantanii arteziene din Parcul Municipal vor fi finalizate in cel mult doua saptamani, parcul benefiicind la final de o reconstituire a unui parau de munte, ne-a declarat Viorel Fagarasan, directorul Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public (DGADP) din cadrul Primariei Zalau.

Proiectul prin care fantana este modernizata vine ca urmare a faptului ca in ultimii ani aceasta era nefunctionala. Fantana a fost proiectata prin anii @80 de un arhitect foarte bun, dar in decursul anilor, conductele din subteran s-au uzat si apa a trebuit oprita. Acum, prin lucrarile pe care le desfasuram dorim sa readucem fantana in Parcul Municipal, a spus Viorel Fagarasan.

Potrivit sursei citate, investitia a fost demarata cu aproximativ doua saptamani in urma si, pana in prezent, a fost refacut traseul pe care il are apa prin inlocuirea conductelor. Am avut noroc ca bazinul (cuva) de la intrarea in parc nu a ridicat probleme deosebite si ca apa nu se pierde in tot acest circuit. Singurele pierderi vor fi, asadar, cele prin evaporare, a explicat directorul DGADP, adaugand ca, pentru completarea apei din bazin se va folosi, atunci cand va fi cazul, o cisterna, si nu apa din retea.

Noua fantana arteziana care va deschide Parcul Municipal va fi realizata prin cadere, decorul fiind din vegetatie, blocuri de piatra si bolovani de rau. Directorul DGADP ne-a declarat ca s-au ales aceste materiale deoarece ele sunt folosite in prezent pentru crearea colturilor ambientale si in marile orase si, in plus, aduc ideea de natura in peisajul citadin. Valoarea investitiei este de 30-40.000 de lei, iar lucrarile sunt realizate in regim propriu.

Dupa ce acest proiect va fi incheiat, echipele DGADP vor lua in lucru si fantana din zona Gulliver, pe care doresc sa o refaca intr-un mod asemanator.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »