Fantana din Parcul Municipal, din nou functionala

Magazin Salajean 20 august 2007 0

Fantana din Parcul Municipal, din nou functionala

Fantana arteziana din Parcul Municipal este iar functionala, lucrarile de reabilitare si modernizare executate de echipe ale Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public (DGADP) din cadrul Primariei Zalau fiind incheiate 99 la suta in weekendul care a trecut. Viorel Fagarasan, directorul DGADP, ne-a declarat ca se mai lucreaza doar la partea de finisaje, dar ca investitia este una functionala, rolul ei fiind unul ambiental pentru municipiu.

In ultimii ani, fantana a fost nefunctionala, din cauza unor defectiuni survenite de-a lungul vremii in subteran. Fantana a fost proiectata prin anii 80 de un arhitect foarte bun, dar, in decursul anilor, conductele din subteran s-au uzat si apa a trebuit oprita, a spus Viorel Fagarasn.

Potrivit sursei citate, investitia a fost demarata cu aproximativ doua saptamani in urma si a presupus refacerea traseului pe care il are apa prin inlocuirea conductelor. Am avut noroc ca bazinul (cuva) de la intrarea in parc nu a ridicat probleme deosebite si ca apa nu se pierde in tot acest circuit. Singurele pierderi vor fi, asadar, cele prin evaporare, a explicat directorul DGADP, adaugand ca pentru completarea apei din bazin se va folosi, atunci cand va fi cazul, o cisterna si nu apa din retea.

Noua fantana arteziana din Parcul Municipal este realizata prin cadere si reconstituie un parau de munte, decorul fiind din vegetatie, blocuri de piatra si bolovani de rau. Directorul DGADP ne-a declarat ca s-au ales aceste materiale deoarece ele sunt folosite in prezent pentru crearea colturilor ambientale si in marile orase si, in plus, aduc ideea de natura in peisajul citadin. Valoarea investitiei este de 30-40.000 de lei, iar lucrarile au fost realizate in regim propriu.

Tot in aceasta vara, echipele DGADP vor lua in lucru si fantana din zona Guliver, pe care doresc sa o repuna in functiune intr-un mod asemanator.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »