Familiile din punctele termice, ajutate de Primaria Zalau

Magazin Salajean 1 octombrie 2007 0

Familiile din punctele termice, ajutate de Primaria Zalau

Primaria municipiului Zalau intinde o mana de ajutor celor 13 familii care locuiesc in punctele termice din municipiul Zalau, oferindu-le casute modulare amplasate pe fosta locatie a gospodariri anexe IAIFO.

Potrivit primarului Radu Capilnasiu, familiile in cauza sunt asteptate in cursul zilei de astazi, la Directia Patrimoniu din cadrul Primariei, pentru a semna un contract de inchiriere a acelor casute.

Cazarea familiilor in puncte termice a fost o solutie de urgenta pe care am gasit-o la acel moment. Intre timp, cu eforturi financiare, avem posibilitatea sa oferim pentru 13 familii conditii normale de trai si sper ca ele sa aprecieze acest lucru, a declarat edilul Zalaului.

Desi spatiile oferite de autoritatile locale au utilitatile asigurate – apa, curent electric, canalizare si incalzire, grup social si oficiu, din datele furnizate de angajatii Directiei de Asistenta Sociala Comunitara, cel mai probabil, acestia vor refuza semnarea contractului. Motivul invocat de familii ar fi distanta mare de oras, iar ei ar dori un spatiu amplasat in centrul orasului.

Angajatii DASC au inmanat celor 13 familii din cele patru puncte termice o adresa in care se specifica prezenta la primarie pentru semnarea contractului.

In cazul in care familiile nu se vor prezenta luni la sediul Primariei, vor fi somate ca in termen de trei zile sa paraseasca spatiul. Daca nici acest termen nu va fi respectat vom trece la masura de evacuare, a afirmat primarul Capilnasiu.

Cele 13 familii beneficiare ale casutelor modulare au fost alese pe bza criteriilor stabilite de Consiliul Local si DASC. S-a luat in calcul numarul membrilor, numarul de copii, situatia financiara, dar si comportamentul. Chiriile vor fi cuprinse intre 33,81 de lei si 49,59 de lei, in functie de suprafata de locuit.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »