Familiile din E24 vor locuinte noi dupa 15 noiembrie

Magazin Salajean 30 octombrie 2007 0

Familiile din E24 vor locuinte noi dupa 15 noiembrie

Cele 19 familii care si-au pierdut locuintele dupa ce blocul E24 din Zalau a fost distrus de o explozie vor primi in folosinta alte apartamente abia dupa 15 noiembrie 2007, desi autoritatile locale declarau ca oamenii se vor muta in noul bloc in primele zile ale lunii noiembrie.

Purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, Manuela Ghiurutan, a declarat ca nu este vorba tocmai de o intarziere a repartizarii locuintelor, atata vreme cat cele 19 familii au ales modul in care se fac finisajele din apartamente, finisaje care iau mai mult timp firmei constructoare. Lucrarile la blocul pe care il vor primi in folosinta cele 19 familii din E24 sunt in stadiul de finisaje, cu termen de finalizare – 15 noiembrie. Cele 19 locuinte vor fi repartizate fostilor locatari ai blocului E24, dupa efectuarea receptiei lucrarilor. Este drept ca s-a spus acum aproximativ trei saptamani ca locuintele vor fi date in folosinta mai repede, respectiv in primele zile ale lunii noiembrie, si nu dupa data de 15, dar, totusi, nu este vorba de o intarziere, atata vreme cat cele 19 familii au ales modul in care se fac finisajele in incaperi. Este vorba de finisaje cu gresie si faianta, si nu cu linoleum, care s-ar fi facut mult mai repede, a spus purtatorul de cuvant.

Cele 19 locuinte se afla intr-un imobil ce avea, initial, destinatia de bloc ANL, destinatie ce a fost schimbata deja in locuinte de necesitate. Perioada pentru care sunt alocate apartamentele fostilor locatari ai blocului E24 este de 5 ani, dupa care ele vor reveni la statutul initial.

Blocul in care vor locui cele 19 familii va fi finalizat mai repede cu 3 luni decat era prevazut prin contractul initial semnat intre autoritatile locale si firma constructoare, contract care prevedea ca blocul va fi terminat in ianuarie 2008. In bloc sunt 24 de apartamente, din care sase sunt cu doua camere, iar restul cu o camera. Locuintele mai spatioase vor reveni familiilor cu copii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »