Falsificatori de carduri – prinsi in flagrant

Magazin Salajean 20 martie 2008 0

Falsificatori de carduri - prinsi in flagrantCinci persoane au fost retinute in Zalau, in cadrul unui flagrant organizat de organele abilitate pe operatiuni financiare frauduloase folosind mijloace de plata electronice.

Surse din cadrul Ministerelui de Interne, care doresc sa-si pastreze anonimatul, ne-au declarat ca la perchezitia locuintelor persoanelor arestate s-au descoperit mai multe seturi de carduri clonate si aparatura de falsificat, toate fiind confiscate. A fost organizat un flagrant, la Zalau, pe operatiuni financiare frauduloase folosind mijloace de plata electronice, flagrant in cadrul caruia au fost retinute cinci persoane, cu varsta intre 22-27 de ani. Odata cu ridicarea acestora, s-a facut si o perchezitie a locuintelor, unde au fost descoperite mai multe seturi de carduri clonate si aparatura de falsificat, toate fiind confiscate, au spus sursele citate.

Flagrantul a fost organizat de Politia Salaj, DIICOT si Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj, la bancomatul din vecinatatea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj, de unde membrii retelei au incercat sa extraga sume de bani, folosind carduri clonate. Potrivit acelorasi surse, pe numele celor cinci s-a emis ordin de retinere pentru 24 de ore, urmand ca, in cursul zilei de miercuri, procurorii salajeni sa emita mandate de arestare pentru 29 de zile.

Desi nu toate cele cinci persoane retinute sunt din Salaj, sursele citate nu au precizat cate sunt din alte judete, dar au spus ca reteaua este extinsa in multe orase din tara. Ca urmare, la fel ca in Zalau, flagrantul a fost organizat, in paralel, in mai multe localitati. De mentionat ca procurorul sef al Biroului Teritorial Salaj din cadrul DIICOT, Dan Budusan, a refuzat sa dea informatii in acest caz.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »