Facturile fiscale nu vor mai fi obligatorii

Magazin Salajean 7 decembrie 2006 0

Facturile fiscale nu vor mai fi obligatoriiCum era de asteptat, aderarea la Uniunea Europeana aduce modificari importante pe piata economico-financiara romaneasca. Una dintre ele se refera la faptul ca, din 1 ianuarie 2007, facturile fiscale nu vor mai fi obligatorii. Dupa toate calculele facute se pare ca aceasta modificare va provoca pierderi de milioane de euro tipografiilor acreditate si distribuitorilor, existand riscul producerii unui adevarat haos in sistem.

Incepand cu data aderarii, dispare regimul special al facturilor fiscale. Prin urmare, acestea nu vor mai fi obligatorii, ceea ce inseamna ca facturile fiscale nu vor mai fi tiparite doar cu avizul Imprimeriei Nationale. Mai mult, acestea pot fi tiparite pe o imprimanta din orice birou, bineinteles de catre firma emitenta. Cu alte cuvinte, sa nu care cumva sa intelegem ca facturile, in sine, vor disparea. Ele vor putea fi emise pe format electronic ori pe hartie, insa cu respectarea unor cerinte cuprinse in legislatie.

La achizitiile intracomunitare, se vor folosi facturile electronice, in vreme ce la tranzactiile locale se vor utiliza facturile fiscale obisnuite. Este de presupus ca majoritatea firmelor vor lucra cu facturi tiparite. Este o masura care ne ajuta atat pe noi, cat si pe agentii economici. Deocamdata, finantistii sunt implicati in diverse cursuri, astfel incat, de la 1 ianuarie, vom putea aborda cat se poate de corect noua legislatie in domeniu. Pot sa va spun, insa, ca masura la care va referiti este una care vine sa alinieze legislatia romaneasca la cea a Uniunii Europene. Mai mult, agentii economici vor fi favorizati prin liberalizarea pietei, este de parere directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj, Laurentiu Butiri.

In alta ordine de idei, surse din cadrul Garzii Financiare sustin faptul ca, desi implementarea masurii va presupune un volum ceva mai mare de lucru, controlul agentilor economici nu va fi afectat. Mai mult, se presupune ca, o anumita perioada, Garda Financiara va demara mai multe controale incrucisate, vizati fiind atat furnizorul, cat si cumparatorul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »