Factura de curent a Zalaului, mai scumpa de la un an la altul

Magazin Salajean 23 august 2010 0

Factura de curent a Zalaului, mai scumpa de la un an la altul

Aproape 640.000 de lei a cheltuit municipalitatea in prima jumatate a acestui an pentru plata facturilor la curentul consumat pentru asigurarea iluminatului public stradal. Suma este cu 19 procente mai mare fata de cea pe care administratia publica a Zalaului a scos-o din buzunar pentru a achita contravaloarea consumului aferent perioadei corespunzatoare din 2009, ne-au declarat oficialii Primariei.

In ciuda sumei deloc de neglijat, zalauanii se plang ca exista o gramada de zone in care becurile de pe stalpi s-au ars de multa vreme, iar factorii responsabili nu iau nicio masura pentru remedierea problemei. Ba mai mult, sustin unii locuitori ai municipiului, pe cateva strazi din Zalau iluminatul public lipseste cu desavarsire. Este si cazul strazii Dumbrava (fosta Pietris), lasata in bezna pe timpul noptii, in timp ce stalpii de iluminat public sunt doar elemente de decor de luni intregi.

In aceste conditii, unii locatari au decis sa preia initiativa, ca sa nu-si mai rupa picioarele din cauza intunericului, si au montat la intarea in bloc un bec cu senzori.

Potrivit reprezentantilor municipalitatii, reprezentantii Primariei Zalau si echipele firmei Ianus SRL, care asigura service-ul instalatiilor de iluminat, in urma castigarii licitatiei, au sarcina de a semnala zonele neiluminate pe timp de noapte si de a inlocui becurile arse din reteaua stradala. De altfel, sustin sursele citate, acestia verifica saptamanal starea retelelor de iluminat public stradal. Cu siguranta nu includ in traseul lor toate cartierele din Zalau, altfel probleme precum cele de pe strada Dumbrava nu ar exista.

Pentru 2010, autoritatile locale si-au propus sa deruleze investitii tehnico-edilitare in valoare de 63 milioane de lei, in cartierele Viitorului, Meses si Gradina Poporului. Printre lucrarile in cauza se regasesc si cele care vizeaza extinderea retelelor de iluminat public. Reteaua de iluminat public existenta la nivelulul municipiului se intinde pe o lungime de 101,23 kilometri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »