Facilitati pentru tinerii afaceristi

Magazin Salajean 16 martie 2010 0

Facilitati pentru tinerii afaceristi

Salajenii cu varsta de pana in 35 de ani se vor putea lansa in afaceri fara a fi nevoiti sa achite unele taxe, potrivit unui proiect de lege ce va fi prezentat in sedinta de guvern din aceasta saptamana. Astfel, firma va fi inregistrata electronic, la ghiseul unic de la Oficiul Registrului Comertului, iar timp de trei ani, perioada in care este considerata starter, nu va plati impozit pe profit. Facilitatea va fi prelungita pentru maxim doi ani, in cazul in care castigul este investit in modernizare si in calificarea profesionala, in protejarea mediului inconjurator, precum si la angajarea a sapte persoane, inclusiv someri, pentru cel putin un an.

Microintreprinderile, ce nu pot avea mai mult de patru asociati si cinci domenii de activitate, vor fi scutite de impozit si contributii sociale pentru cinci salarii, in limita a 500 de euro pe luna. In plus, vor putea primi garantii din partea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, de pana la 90 la suta din creditul solicitat.

Toate aceste facilitati se pierd im cazul in care tinerii intreprinzatori intarzie 45 de zile lucratoare cu plata unei taxe sau depunerea unei declaratii, dar si daca cifra de afaceri pe anul in curs atinge 200.000 de euro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »