Facilitati pentru localitatile miniere

Magazin Salajean 10 august 2007 0

Facilitati pentru localitatile miniere

Patru localitati din judetul Salaj au posibilitatea de a obtine finantare pentru dezvoltarea unor proiecte de reabilitare a infrastructurii comunitare. Aceasta dupa ce recent a fost deschisa o noua runda de finatare in cadrul schemei de Dezvoltare Sociala a Comunitatilor Miniere (SDSCM), adresata unui numar de 99 de localitati din tara afectate de procesul de restructurare a minelor.

Consiliul Judetean Salaj a gazduit, in cursul zilei de ieri, sedinta de informare a autoritatilor publice locale din cele patru localitati salajene declarate eligibile, respectiv Bobota, Chiesd, Hida, Ip si Sarmasag. Prin SDCM comunitatile miniere afectate de procesul de restructurare au oportunitatea de a-si reabilita infrastructura comunitara, de a initia activitati generatoare de venit si de a organiza servicii sociale comunitare pentru persoanele dezavantajate.Fondurile provin dintr-un imprumut rambursabil al Guvernului Romaniei de la Banca Mondiala si pot fi accesate de catre organizatii comunitare (in cazul proiectelor de infrastructura sau de activitati generatoare de venit), respectiv de catre organizatii neguvernamentale sau autoritati locale, in parteneriat (in cazul proiectelor de servicii sociale comunitare).

In ceea ce priveste localitatile salajene incluse in acest program, se pot obtine trei categorii de proiecte, respectiv de mica infrastructura, activitati generatoare de venit si servicii sociale comunitare. Data limita de depunere a proiectelor este 27 septembrie 2007, ora16, acestea putand fi depuse sau transmise prin posta la sediul Fondului Roman de Dezvoltare Sociala din Bucuresti sau la sediul FRDS din Salaj.

In cadrul primei runde de finatare, in judetul Salaj, au fost depuse noua proiecte, din care doar patru au fost declarate eligibile, in timp ce la nivel national doar 22 de proiecte au fost declarate eligibile.

La sedinta au mai participat vicepresedintele Consiliului Judetean, Mircea Ghiurco, subprefectul Vegh Alexandru si reprezentanti ai grupurilor comunitare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »