Facilitati pentru angajarea absolventilor

Magazin Salajean 22 septembrie 2006 0

Facilitati pentru angajarea absolventilor

Potrivit informatiilor furnizate de Mircea Pop – directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), in acest an, au fost subventionate 174 de locuri de munca pentru absolventi. Astfel, pentru absolventii ciclului inferior liceului sau ai scolilor de arte sau meserii au fost subventionate 47 de locuri de munca, pentru absolventii de invatamant secundar sau invatamant postliceal – 82 de locuri de munca, iar pentru cei de invatamant superior – 45 de locuri de munca.

In ceea ce priveste stimularea absolventilor, reamintim ca in conformitate cu Ordonanta 144/2005, absolventii institutiilor de invatamant, inclusiv cei ai scolilor speciale, in varsta de minim 16 ani, inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca sau la furnizorii de ocupare acreditati, beneficiaza de o prima neimpozabila, egala cu un salariu de baza minim brut pe tara la data incadrarii in institutia in care se angajeaza cu program normal de lucru, pentru o perioada mai mare de 12 luni de la data angajarii.

De asemenea, absolventii carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj si se angajeaza in perioada de plata, beneficiaza, pe langa prima de incadrare, si de o prima egala cu indemnizatia de somaj la care a avut dreptul, pana la expirarea perioadei de acordare a acesteia, daca nu s-ar fi angajat. Insa, aceasta suma se acorda dupa 12 luni de la data angajarii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »