Exproprierile intarzie lucrarile la autostrada

Magazin Salajean 9 noiembrie 2007 0

Exproprierile intarzie lucrarile la autostrada

Secretarul de stat in cadrul Ministerului Transporturilor, Tanczos Barna, a participat miercuri dupa-amiaza, la Zalau, la o intalnire cu reprezentantii UDMR Salaj, primarii si o parte dintre institutiile deconcentrate. In cadrul sedintei respective s-a discutat, indeosebi, despre constructia tronsonului de autostrada care va trece prin judet, precum si despre reabilitarea unor portiuni de drumuri judetene si nationale din Salaj. Daca autoritatile locale nu se vor implica in desfasurarea acestor proiecte, noi, cei de la Bucuresti, nu vom putea face nimic, a atras atentia Tanczos Barna, intr-o conferinta de presa. Reprezentantul Ministerului Transporturilor face astfel trimitere directa la problemele legate de exproprierile pentru autostrada Brasov – Bors: In legatura cu autostrada, cea mai mare problema pe care o intampinam este cea legata de exproprieri. Vrem sa preintampinam intarzierea lucrarilor, fapt ce poate fi datorat exproprierilor.

In opinia lui Tanczos Barna, autoritatile se vor lovi, practic, de acelasi gen de probleme si in ceea ce priveste reabilitarea drumului dintre Zalau si Rastoci, respectiv drumul 1C. Potrivit secretarului de stat, lucrarile la cele doua tronsoane de drum vor demara anul viitor, cel mai probabil in iunie.

Cat priveste proiectul Drumul Nordului, Tanczos Barna subliniaza ca este un subiect extrem de important. In opinia sa, in eventualilatea in care acest drum va fi finantat prin Programul Operational Regional (POR), nu va mai exista posibilitatea finantarii altor proiecte. Insa, deocamdata, subiectul este unul deschis… In fond, Drumul Nordului, care va face legatura intre Zalau si Baia Mare, va lega Maramuresul de Autostrada Transilvania, in localitatea Doba.

In finalul intalnirii cu presa, secretarul de stat Tanczos Barna a mai facut cunoscut ca urmeaza sa fie semnat un contract pentru a se demara lucrarile pentru constructia a 70 de kilometri de drum, intre Zalau si Alesd, proiect care va fi finantat prin programul ISPA – unul dintre cele trei instrumente de finantare nerambursabila ale Comunitatii Europene.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »