Exproprieri pentru soseaua de centura

Magazin Salajean 13 iulie 2007 0

Autoritatile locale din Jibou au inceput procedura de expropriere a terenurilor peste care este prevazut sa treaca soseaua de centura a orasului. Primarul Augustin Borz ne-a declarat ca am demarat actiunea de expropriere a parcelelor peste care va fi construita soseaua de centura. Este vorba despre 124 de proprietari de terenuri cu care va trebui sa incheiem contracte. Pana acum, doar 84 dintre ei au fost de acord cu negocierile si cu pretul pe care l-a fixat Comisia de expertiza, astfel ca in celelalte 38 de cazuri va trebui sa ia instanta o solutie, ne-a spus primarul Borz.

Potrivit acestuia, administratia locala nu are impus un termen limita pana la care sa rezolve situatia exproprierilor. Asta nu inseamna ca lucrurile nu vor trebui facute cat mai repede posibil, factorul presant fiind dat de faptul ca investitia este finantata din fonduri structurale si in momentul in care acestea vor ajunge la Primaria Jibou, aceasta va trebui sa fie proprietara celor 124 de parcele.

Ca si soseaua de centura gandita de autoritatile locale din Zalau, si cea care va fi realizata in orasul de pe Somes implica investitii de milioane de euro. Suma totala estimata a fi necesara este de circa 7.3 milioane de euro (TVA inclus). Drumul de centura-est Jibou este un proiect pentru care Primaria Jibou a accesat finantare externa, dat fiind ca bugetul local nu permite o asemenea investitie. In aceste conditii, cota de participare a Consiliului Local ramane de 2 la suta din valoarea totala a proiectului.

Augustin Borz ne-a spus ca traseul pe care il va avea artera de circulatie respectiva ocoleste orasul astfel incat tot traficul greu sa fie scos din cartiere. Vrem sa eliberam Jiboul de traficul de tonaj mare si sa fluidizam circulatia. Pentru aceasta, am considerat oportuna realizarea unei sosele de centura care sa degreveze centrul Jiboului de masinile mari, a adaugat purtatorul de cuvant. Soseaua de centura va porni din zona garii, va trece apoi pe langa strada Agrijului, va ocoli urbea pe digul Somesului si va iesi din Jibou in zona statiei de epurare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »