Exproprieri pentru soseaua de centura a Jiboului

Magazin Salajean 23 mai 2007 0

Exproprieri pentru soseaua de centura a Jiboului

Dupa Zalau, urmatorul oras care se pregateste sa aiba o sosea de centura este Jiboul. Autoritatile administratiei locale au finalizat, deocamdata, documentatia pentru exproprierea terenurilor peste care va trece soseaua de centura, in prezent avand loc negocierile cu proprietarii pentru achizitionarea parcelelor in cauza.

Purtatorul de cuvant al Primariei Jibou, Oana Gheorghe, ne-a spus ca traseul pe care il va avea artera de circulatie respectiva ocoleste orasul astfel incat tot traficul greu sa fie scos din cartiere. Vrem sa eliberam Jiboul de traficul de tonaj mare si sa fluidizam circulatia. Pentru aceasta, am considerat oportuna realizarea unei sosele de centura, care sa degreveze centrul Jiboului de masinile mari, a adaugat purtatorul de cuvant.

Soseaua de centura va porni din zona garii, va trece apoi pe langa strada Agrijului, va ocoli urbea pe digul Somesului si va iesi din Jibou in zona statiei de epurare.

Potrivit sursei citate, valoarea investitiei este de circa 7.3 milioane de euro (TVA inclus). Oana Gheorge ne-a mai declarat ca Drumul de centura-est Jibou este un proiect pentru care autoritatile locale au obtinut finantare din fonduri structurale, dar ca bugetul local nu permite o asemenea investitie. In aceste conditii, cota de participare a Consiliului Local ramane de 2 la suta din valoarea totala a proiectului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »