Explozie de viroze si pneumonii

Magazin Salajean 18 ianuarie 2007 0

Explozie de viroze si pneumonii

Vremea schimbatoare din ultimul timp si-a spus cuvantul. Daca in luna decembrie a anului trecut numarul de zalauani inregistrati cu viroza respiratorie si pneumonie a fost in limitele valorilor nationale, iata ca, in a treia saptamana a lui 2007, s-a inregistrat o crestere alarmanta a acestor cazuri.

Dr. Dana Pop, directorul executiv al Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Salaj a declarat ca in saptamana 8 – 14 ianuarie a.c. s-au inregistrat 675 de cazuri de viroza respiratorie, cunoscand astfel o crestere de 132,7 la suta fata de saptamana precedenta. In aceeasi perioada a anului trecut au fost inregistrate 454 de cazuri de viroza.

Nici pneumoniile nu s-au lasat mai prejos, afectand sanatatea a 417 zalauani, din care 81 au fost internati. Comparativ cu saptamana precedenta, numarul cazurilor de pneumonie a crescut semnificativ, cu 223, 2 la suta. In schimb, in aceeasi perioada a anului trecut, pneumoniile au dat iama in sanatatea a 379 de zalauani.

Dr. Sanda Stanca, directorul executiv adjunct al ASP Salaj, a opinat ca aceasta explozie de cazuri de viroza respiratorie si pneumonie se datoreaza variatiilor de temperatura din ultima perioada.Consumul de fructe, evitarea atingerii nasului si a gurii, utilizarea batistelor de unica folosinta, evitarea aglomeratiei, precum si evitarea automedicamentatiei sunt cateva reguli care ne pot tine departe de viroze, a conchis dr. Stanca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »