Explozie de viroze si pneumonii

Magazin Salajean 14 ianuarie 2009 0

Explozie de viroze si pneumoniiSaptamana trecuta, salajenii nu au stat prea bine la capitolul sanatate. In perioada 5-11 ianuarie 2009 au fost inregistrate la Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Salaj 342 de cazuri de viroze respiratorii, in crestere cu 643 la suta fata de saptamana anterioara, si 185 de cazuri de pneumonii acute, in crestere cu 143 la suta fata de intervalul anterior. Astfel, dintr-un total de 527 de bolnavi, 54 au necesitat tratament in regim de spitalizare. Patru dintre cei internati au fost diagnosticati cu viroze respiratorii, iar 50 cu pneumonie.

Persoanele cele mai afectate apartin grupei de varsta 15 – 44 ani, la care au fost depistate 217 cazuri. In randul copiilor sub cinci ani s-au inregistrat 113 cazuri, cu 29 de spitalizari, iar la grupa de varsta 5-14 ani au fost 98 de imbolnaviri, ne-a comunicat Mihai Cheseli, purtatorul de cuvant al ASP Salaj. In perioada sarbatorilor de iarna, numarul celor care s-au adresat medicului pentru tratarea virozelor sau pneumoniilor a fost redus, prezentandu-se doar cei cu afectiuni mai severe. Insa, dupa incheierea sarbatorilor, se constata cresteri semnificative ale numarului de persoane care apeleaza la serviciile medicale. Asadar, cu toate ca procentul de crestere poate parea foarte mare, numarul imbolnavirilor se incadreaza in media anilor anteriori. In 2008, in intervalul similar, s-au inregistrat 210 cazuri de viroze respiratorii si 202 cazuri de pneumonii.

Din fericire, pana in prezent, nu s-a inregistrat niciun caz de imbolnavire cu virusul gripal. Campania de vaccinare gratuita a populatiei impotriva gripei, demarata la 8 octombrie 2008, va continua si pe parcursul lunii ianuarie. Au fost vaccinate 46.100 persoane, existand in stocurile din teritoriu inca 800 de doze de vaccin antigripal. In aceasta saptamana, s-au primit de la Ministerul Sanatatii inca 500 de doze de vaccin antigripal, ce va trebui administrat pe parcursul lunii in curs.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »