Explozie de radieri in Salaj

Magazin Salajean 25 iunie 2010 0

Explozie de radieri in SalajDezinteresul comerciantilor salajeni vizavi de inregistrarea in evidentele Registrului Comertului ca persoana fizica autorizata, intreprindere individuala ori intreprindere familiala a aruncat in aer numarul radierilor operate de oficiul judetean al institutiei.

Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), in primele cinci luni ale acestui an, au fost radiate din evidentele institutiei 1.451 de agentii comerciale, numarul lor fiind de aproape sase ori mai mare decat in perioada corespunzatoare din 2009, cand doar 253 de firme au fost radiate. Potrivit prevederilor legale, radierea este sanctiunea pentru neexercitarea dreptului de optiune in una din formele prevazute de OUG 44/2008.

In schimb, in primele cinci luni din an a scazut semnificativ numarul societatilor a caror activitate a fost suspendata, dar si al celor dizolvate. Statisticile ONRC arata ca in perioada amintita, 347 de agenti economici din Salaj au optat pentru suspendarea activitatii, fata de 673 in urma cu un an. Lor li se adauga doar 20 de firme dizolvate, de trei ori mai putine decat in intervalul ianuarie-mai 2009.

La nivelul judetului Salaj exista, in prezent, 9.272 de comercianti activi, mai mult de 58 la suta dintre ei fiind persoane juridice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »