Expira termenul de depunere a cererilor pentru subventii in agricultura

Magazin Salajean 8 mai 2008 0

Expira termenul de depunere a cererilor pentru subventii in agriculturaAgricultorii salajeni care nu au completat inca cererile de subventie pentru suprafetele agricole de care dispun mai pot face acest demers pana in 15 mai. Dupa termenul impus, cererile se mai pot depune pana in 9 iunie, insa nu fara inconveniente banesti, urmand a fi aplicate penalitati de unu la suta pe zi din totalul subventiei cuvenite.

Raportandu-ne la situatia pe tara, Salajul sta destul de bine in ceea ce priveste procentul cererilor completate, acestea reprezentand 67,64 la suta (peste media pe tara) din totalul agricultorilor chemati pentru acordarea ajutoarelor banesti, insa scopul directiilor agricole este acela de a acoperi, pe cat posibil, toata suprafata agricola a judetelor.

In acest sens, directorul executiv al Directiei Agricole si pentru Dezvoltare Rurala (DADR) Salaj, Ioan Bujita, a facut cunoscut zilele trecute, in cadrul unei conferinte de presa, ca institutia pe care o conduce, impreuna cu APIA si OJCA, au creat cinci echipe de specialisti care au inceput deja deplasarile in teren, in comunele in care procentul cererilor depuse este foarte mic (Fildu, Almas, Cuzaplac, Zimbor, Cristolt, Hida si Garbou).

De mentionat ca agricultorilor mai harnici, care au depus deja cererile de subventie, le-au fost virati ieri in cont banii pentru suprafetele de teren eligibile. Valoarea totala a acestora este de patru milioane de lei/Salaj, distribuiti unui numar de 6.702 agricultori.

In cadrul aceleiasi conferinte de presa, Ioan Chereches, fostul director adjunct al DADR Salaj, a atentionat fermierii care nu si-au depus inca declaratia pentru cota de lapte ca mai pot face acest lucru pana la data de 16 mai. In cazul in care declaratiile nu vor fi facute, Salajul risca sa ramana fara cota de lapte. Au fost trimise fermierilor spre completare 11.621 de declaratii, care trebuie returnate pana la 14 mai pentru a avea o situatie clara a cantitatii de lapte valorificata de crescatorii de animale de lapte din Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »