Expertize noi in cazul blocului E24

Magazin Salajean 6 noiembrie 2007 0

Expertize noi in cazul blocului E24

Ancheta din cazul exploziei din 14 septembrie, de la blocul E24 din Zalau, continua si mai are mult pana sa i se dea de capat. Deocamdata, echipa de specialisti care se ocupa de caz are de efectuat expertize noi, pe langa cele care erau prevazute a fi efectuate. In plus, Rodica Vaida Pece, procuror sef al sectiei de Cercetare si Urmarire penala de la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj, ne-a declarat ca ancheta aceasta este cea mai mare desfasurata la nivel de Salaj. Ancheta in cazul blocului E24 este in desfasurare. Sunt necesare expertize noi, pe langa cele care au fost prevazute a fi efectuate. Expertizele se vor face tot cu probele luate de la imobilul distrus in explozie. Nu pot spune cand se va incheia ancheta. Stiu doar ca este necesara o munca titanica, aceasta ancheta fiind cea mai complexa si cea mai mare desfasurata in judet, a declarat procurorul.

Desi procurorul sef a refuzat sa dea amanunte despre noile expertize, pe motiv ca ar periclita desfasurarea cercetarilor, a spus, totusi, ca expertizele vor fi facute de experti de specialitate desemnati sa se ocupe de caz. Se respecta procedura, totul este filmat, iar reprezentantul partii germane participa la ancheta. Dorim transparenta totala in ceea ce priveste participarea partii germane la mersul anchetei, a spus Rodica Vaida Pece.

Potrivit sursei citate, in prezent, nu se mai ridica probe din resturile blocului, acestea fiind depozitate in doua puncte din oras.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »