Exodul personalului medical din Salaj continua

Magazin Salajean 21 martie 2012 0

Exodul personalului medical din Salaj continuaLipsa de personal medical din spitalele romanesti se accentueaza de la o luna la alta, tot mai multi medici si asistenti alegand munca in strainatate in detrimentul posturilor din sistemul sanitar din Romania. Doar in 2011, la nivel national au cerut certificate de conformitate pentru a lucra peste granita 2.841 de medici, din care 21 au fost din Salaj. La acestia se adauga 31 de asistenti medicali si trei farmacisti salajeni, toti fiind atrasi de conditii mai bune de lucru si de salarii superioare fata de cele incasate in spitalele din Salaj. Daca acestea au fost cererile depuse in 2011, trebuie spus ca numarul angajatilor din Sanatatea salajeana care au primit deja actele respective este de 68.

In repetate randuri, personalul medical din unitatile spitalicesti din Romania si-a spus of-ul cu privire la nemultumirea si dezamagirea pe care o incearca muncind pentru salarii de nimic, in conditii improprii, insa lucrurile nu s-au remediat. Imbunatatirile pe care le asteapta romanii referitor la sistemul sanitar nu pot fi facute de pe o zi pe alta si, mai mult decat atat, se lasa mereu asteptate, la orizont aparand mereu doar o Fata Morgana a schimbarii.

Din ce in ce mai nemultumiti de intreaga situatie, numerosi medici si asistenti medicali salajeni devin interesati de munca peste granita. In timp ce in Sanatatea romaneasca salariile sunt ca vai de ele, iar conditiile de lucru lasa de dorit, sistemele similare din tarile vestice ofera locuri de munca bine remunerate personalului format in spitalele Romaniei. Asa se face ca, la fel ca in alte judete, medicii si asistentele din Salaj se grabesc sa isi obtina certificatul de conformitate

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »