Executivul Consiliului Judetean si-a asigurat posturi de rezerva in aparatul propriu

Magazin Salajean 28 ianuarie 2008 0

Executivul Consiliului Judetean si-a asigurat posturi de rezerva in aparatul propriuPotrivit zicalei omul gospodar isi face iarna car si vara sanie, reprezentantii executivului Consiliului Judetean Salaj si-au rezervat din timp, pentru eventualele zile negre, cateva posturi in structura institutiei pe care, azi, o reprezinta. Cum statutul de ales local nu iti asigura siguranta zilei de maine decat pe termen limitat, presedintele si cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean, Tiberiu Marc, Mircea Ghiurco si Csoka Tiberiu au deja viitorul asigurat, in conditiile in care rezultatele viitoarelor alegeri locale ii vor scoate din actualele birouri de conducere. Astfel, Tiberiu Marc a castigat, in urma unui concurs desfasurat anul trecut, functia de consilier in cadrul Directiei Economice a institutiei pe care, azi, o pastoreste. De remarcat faptul ca, la acel concurs, Tiberiu Marc nu a avut nici un contracandidat.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Csoka Tiberiu, nu s-a lasat mai prejos, astfel incat, in cazul in care UDMR da chix la viitoarele alegeri locale, va ocupa postul de consilier in cadrul Directiei de Buget, apartinand aceleiasi institutii. Postul rezervat de Csoka Tiberiu a fost castigat printr-un concurs care a avut loc acum trei ani. Mai mult de atat, dupa cum ne spunea chiar el, functia de consilier nu este una de conducere, ci de executie. Tocmai din aceste considerente, presupunem ca, in cazul in care isi va pierde actuala functie de conducere, isi va indrepta atentia si energia inspre domeniul privat, Csoka Tiberiu fiind administratorul unic al unei firme de contabilitate – statut incompatibil cu prevederile Legii functionarului public.

Daca cei doi alesi amintiti mai sus au optat, ca sa spunem asa, doar pentru functia de consilier, cel de-al treilea reprezentant al Consiliului Judetean, si anume vicepresedintele Mircea Ghiurco, a castigat, in urma unui concurs care a avut loc in primavara anului trecut, postul vacant de director tehnic in cadrul aceleiasi institutii. Fotoliul respectiv este ocupat in prezent, ce-i drept provizoriu, de interimarul Mircea Pop. Dupa cum ne marturisea Mircea Ghiurco, in momentul in care va parasi functia de vicepresedinte, isi va indrepta atentia spre fotoliul de director.

Ar mai fi de spus doar ca toate posturile puse la pastrat de alesii din conducerea Consiliului Judetean sunt suspendate, in contextul in care fiecare dintre ei ocupa, la ora actuala, cate o functie de demnitate publica.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »