Evolutia pietei imobiliare salajene pe anul 2006

Magazin Salajean 12 februarie 2007 0

Evolutia pietei imobiliare salajene pe anul 2006

Directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Salaj, Lakatos Alexandru, a afirmat recent, in cadrul unei conferinte de presa, ca in anul 2006 au fost inregistrate 56.640 de cereri de catre persoane fizice si juridice, notari publici si autorizati. Cu alte cuvinte, facand un calcul, in fiecare luna au fost depuse 4.720 de solicitari, respectiv 230/ zi. OCPI Salaj are 49 de angajati, fiecaruia revenindu-i un numar de 1.156 de cereri, incluzandu in ecuatie si salariatii auxiliari. Astfel, la biroul de Carte Funciara Zalau au fost depuse in total 32.269 de cereri, din care: 11.246 au fost pentru extrase de informare, iar 21.023 au constat in acte translative de proprietate sau ipoteci. In schimb, la biroul de Carte Funciara din Simleu Silvaniei au fost depuse 6.642 de solicitari pentru extrase de informare si 5.897 de acte translative de proprietate sau ipoteci. De asemenea, au mai fost inregistrate 6.355 documentatii cadastrale si 7.477 de alte tipuri de solicitari. Directorul a mai spus ca, in regim de urgenta, au fost rezolvate 528 de cereri, iar in 15 cazuri s-au intocmit incheieri de respingere, care vor putea fi atacate in instanta. In cursul anului 2006, au fost eliberate 2.211 titluri de proprietate, pentru 6.790 hectare, astfel: pentru terenuri agricole, 1.622, iar pentru terenurile cu vegetatie forestiera 589 de titluri.

Claudiu Marian, registrator sef al OCPI Salaj, a precizat ca, incepand cu data de 29 ianuarie 2007, la nivel national, au intrat in vigoare doua regulamente; cel de organizare si functionare a birourilor de cadastru si publicitate imobiliara si cel cu privire la continutul si modul de intocmire a documentatiilor cadastrale, in vederea inscrierii in Cartea Funciara. In cadrul institutiei functioneaza doua birouri de cadastru si publicitate imobiliara, unul in Zalau si unul in Simleu Silvaniei. Astfel, cererea de inscriere a unui imobil in Cartea Funciara se adreseaza biroului teritorial, impreuna cu inscrisul original, sau copia legalizata in temeiul careia se solicita inscrierea.

Din luna octombrie 2006, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Salaj comunica petentilor modul de rezolvare a cererii, precum si un extras de Carte Funciara. Cu alte cuvinte, petentul nu mai este nevoit sa faca demersuri personale in vederea comunicarii modului de rezolvare a cererii. In ceea ce priveste aplicarea termenelor pentru solutionarea cererilor, acestea se calculeaza pe zile lucratoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »