Evidenţa electronică a salariaţilor din Sălaj, păstrată la ITM

Magazin Salajean 31 martie 2011 0

Evidenţa electronică a salariaţilor din Sălaj, păstrată la ITM  Salariaţii sălăjeni vor putea beneficia de carduri de asigurat, asemenea celor din străinătate, prin care vor putea fi urmărite date şi informaţii referitoare la locul de muncă. Mai precis, pontajul, costurile, asigurările salariatului vor putea fi vizualizate prin diverse sisteme informatice. La această finalitate se va ajunge în ce priveşte evidenţa salariaţilor, după cum a arătat Daniela Biriş, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj în contextul eliminării cărţilor de muncă şi a obligativităţii depunerii la ITM a registrului electronic de evidenţă a salariaţilor (REVISAL).

Directorul ITM Sălaj a reiterat faptul că agenţii economici, indiferent de forma de proprietate, instituţiile publice (şcoli, primării, unităţi militare, unităţi spitaliceşti, organizaţii, fundaţii care au salariaţi încadraţi pe bază de contract individual de muncă) au obligaţia de a înfiinţa şi transmite la ITM registrul electronic de evidenţă a salariaţilor. Evidenţa registrelor, a datelor cuprinse în acestea, transmise de angajatori se păstrează într-o bază de date la nivelul Inspecţiei Muncii.

Angajatorii însă sunt obligaţi să transmită la ITM datele referitoare la încadrarea în muncă a fiecărui salariat, elementele din contractul individual de muncă cel târziu cu o zi înainte de începerea activităţii. Totodată, angajatorul transmite la ITM, tot în format electronic, date legate de încetarea activităţii sau modificări care au intervenit în contract, legate de numărul orelor de lucru, salariul, sau concediul de odihnă.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »